Starcover øger rodudviklingen

Biostimulant booster rodudviklingen og øger dermed næringsstofoptaget. Et behov der ikke er blevet mindre, efter fosforloftet et indført.

Det er oplagt at kombinere Starcover med forsuret gylle, idet en forsuring også giver øget tilgængelighed af næringsstoffer, forklarer Thomas Bisgaard Jacobsen, konsulent hos Limagrain.

Hos Limagrain nægter de at acceptere et udbyttetab på op til 2.000 afgrødeenheder pr. hektar på grund af fosforloftet.- Dyrkning af majs uden fosfor er en kæmpe udfordring. Det ved vi fra allernærmeste hold, da vi i 2017 har haft to Onfarm-forsøg i kernemajs ved Vojens og Tarm, hvor vi fik et udbyttetab på 15 procent, når vi fjernede fosforen i handelsgødning, fortæller Thomas Bisgaard Jacobsen, konsulent hos Limagrain.- Det positive var dog, at vi kan afhjælpe det ved at benytte biostimulanten Starcover. I samme forsøg fik vi nemlig en udbyttefremgang på fem procent ved at anvende Starcover i stedet for fosfor i startgødning.Thomas Bisgaard Jacobsen fremhæver udbyttefremgangen som et skridt i den rigtige retning.- Men det er stadigvæk ikke godt nok, siger han.- Vi er cirka ti procent bagud i forhold til kontrollen, hvor vi brugte 150 kilo pr. hektar NP 17-9-0, svarende til 13,5 kilo fosfor pr. hektar i startgødning.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også