Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Når der ruller en fabriksny traktor ud gennem porten hos den danske importør af McCormick-traktorer, Helms TMT-Centret A/S, er det ikke nødvendigvis fordi, at den er solgt til kunden.

I nogle tilfælde er traktoren lejet ud – på dag- eller ugebasis eller en længere periode.

- Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud til eksempelvis maskinstationer, kvægbrug, planteavlere, svineproducenter, golfklubber og entreprenører, fortæller Jakob Helms fra Helms TMT-Centret.

- Det er helt individuelt, hvordan lejeaftalerne er skruet sammen. Det sker ud fra kundernes ønsker og behov, som kan være vidt forskellige, påpeger han.

Som regel står Helms TMT-Centret som ejer for at forsikre traktoren. Forsikringen dækker eksempelvis brand og tyveri, og forsikringspræmien betales sammen med lejen.

- I udgangspunktet er det os, der står for vedligeholdelsen af traktoren. Men også her kan der være aftalt noget forskelligt fra kunde til kunde, fortæller Jakob Helms.

Forkøbsret

Han oplyser videre, at det i en lejeaftale om en traktor kan være aftalt, at kunden har forkøbsret til traktoren. Eller der kan aftales en forkøbsret undervejs.

Ender det med, at kunden køber traktoren, fratrækkes størstedelen af den betalte leje i den faktiske handelspris.

- Når vi laver en aftale om at leje en traktor ud, er det nogen gange, fordi kunden er interesseret i at købe en traktor af den pågældende model. Ved at leje traktoren får kunden mulighed for at prøve den i en periode, inden han eller hun eventuelt beslutter sig for at købe den, forklarer Jakob Helms.

- Vi har et antal forskellige McCormick udlejnings- og demotraktorer på lager. Det sætter os i stand til at tilbyde lejekunder lige de nye traktorer, der passer til deres behov, siger han.

Eksempelvis har Helms TMT-Centret netop lejet en ny McCormick X7.690 P6 Premium ud til LN Halm, som også sidste år lejede en McCormick-traktor i halmsæsonen.

mip

 

Læs også