bannerPos

Amerikanske aktier tester nedad

Ugegraf for S&P-500 i dollar Det amerikanske aktie-indeks S&P500 begynder så småt at udvise svaghedstegn, og en ny nedtrend kan være nært forestående.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
17-09-2020 21:30

De amerikanske tech-aktier har sammen med Tesla aktien været den primære grund til det opsving, det amerikanske aktiemarked har oplevet siden marts måned.

Mens Tesla-aktien kommer godt op igen, så presser en stor del af tech-aktierne på for en ny decideret nedtrend. Det betyder, at også det ledende amerikanske aktieindex, S&P500, lige nu kan være tæt på at vende mere end seks måneders konstant optrend til en ny potentiel nedtrend.

Hen over coronakrisens begyndelse faldt S&P500 fra et historisk toppunkt ved godt 3.400 dollar til et lavpunkt få uger derefter i blot 2.550 dollar. Efterfølgende gik S&P500 ind i en ny markant optur, der for få uger siden fik det ledende amerikanske aktieindeks til at slå gamle kursrekorder fra februar måned i 3.400 dollar. Således var S&P500 i forrige uge oppe i en ny kursrekord i 3.600 dollar.

Tester støtte

De seneste uger har S&P500 dog været sat under pres. Således handler indekset i skrivende stund til 3.354 dollar. Første støtteniveau for optrenden ligger allerede nede ved den bund, der blev skabt i sidste uge ved 3.296 dollar.

Et brud herunder vil i givet fald være et tegn til, at S&P500 og dermed det amerikanske aktiemarked vil kunne gå tilbage i nedtrend. Derfor vil et brud under 3.296 dollar frembringe et generelt signal til salg af S&P500 og i særdeleshed amerikanske tech-aktier.

Derimod vil brud op over toppen fra forleden i godt 3.600 dollar signalere, at det amerikanske aktiemarked skal fortsætte festen. Dog er det ikke, hvad de tekniske indikatorer signalerer lige nu.

De tekniske indikatorer er således begyndt at vende rundt, og der er tale om det, der hedder negativ divergens i RSI. Det vil sige, at RSI begynder nu at fortælle os, at opturen potentielt kan spille på sidste vers.

Således signalerer de tekniske indikatorer os, at momentum i opturen er aftagende.

S&P-500

Aktuel pris: 3.354 USD

Anbefaling:

S&P500 er fortsat i optrend og slog forleden ny kursrekord ved godt 3.600 dollar. Lige nu korrigerer S&P500 ret kraftigt nedad, drevet af et større fald i specielt de amerikanske tech-aktier. Ved brud under bund og støtte fra sidste uge i 3.296 dollar vil kursfaldet teknisk set skulle fortsætte. Derfor vil brud under 3.296 dollar frembringe et generelt signal til salg af amerikanske aktier i S&P500-indekset.

Analyse

Modstand: 3.600 $

Støtte: 3.296 $

Trend kort: Ned?

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next