Amerikanske aktier tester nedad

De amerikanske tech-aktier har sammen med Tesla aktien været den primære grund til det opsving, det amerikanske aktiemarked har oplevet siden marts måned.

Mens Tesla-aktien kommer godt op igen, så presser en stor del af tech-aktierne på for en ny decideret nedtrend. Det betyder, at også det ledende amerikanske aktieindex, S&P500, lige nu kan være tæt på at vende mere end seks måneders konstant optrend til en ny potentiel nedtrend.

Hen over coronakrisens begyndelse faldt S&P500 fra et historisk toppunkt ved godt 3.400 dollar til et lavpunkt få uger derefter i blot 2.550 dollar. Efterfølgende gik S&P500 ind i en ny markant optur, der for få uger siden fik det ledende amerikanske aktieindeks til at slå gamle kursrekorder fra februar måned i 3.400 dollar. Således var S&P500 i forrige uge oppe i en ny kursrekord i 3.600 dollar.

Tester støtte

De seneste uger har S&P500 dog været sat under pres. Således handler indekset i skrivende stund til 3.354 dollar. Første støtteniveau for optrenden ligger allerede nede ved den bund, der blev skabt i sidste uge ved 3.296 dollar.

Et brud herunder vil i givet fald være et tegn til, at S&P500 og dermed det amerikanske aktiemarked vil kunne gå tilbage i nedtrend. Derfor vil et brud under 3.296 dollar frembringe et generelt signal til salg af S&P500 og i særdeleshed amerikanske tech-aktier.

Derimod vil brud op over toppen fra forleden i godt 3.600 dollar signalere, at det amerikanske aktiemarked skal fortsætte festen. Dog er det ikke, hvad de tekniske indikatorer signalerer lige nu.

De tekniske indikatorer er således begyndt at vende rundt, og der er tale om det, der hedder negativ divergens i RSI. Det vil sige, at RSI begynder nu at fortælle os, at opturen potentielt kan spille på sidste vers.

Således signalerer de tekniske indikatorer os, at momentum i opturen er aftagende.

S&P-500

Aktuel pris: 3.354 USD

Anbefaling:

S&P500 er fortsat i optrend og slog forleden ny kursrekord ved godt 3.600 dollar. Lige nu korrigerer S&P500 ret kraftigt nedad, drevet af et større fald i specielt de amerikanske tech-aktier. Ved brud under bund og støtte fra sidste uge i 3.296 dollar vil kursfaldet teknisk set skulle fortsætte. Derfor vil brud under 3.296 dollar frembringe et generelt signal til salg af amerikanske aktier i S&P500-indekset.

Analyse

Modstand: 3.600 $

Støtte: 3.296 $

Trend kort: Ned?

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Læs også