Olieprisen har nået et naturligt leje

Det virker ikke til, at olieprisen vil hverken op eller ned. Sjældent har olieprisen bevæget sig så stabilt i sidelæns handel, som tilfældet har været hen over de seneste tre måneder, og der er ikke udsigt til, at den stabile situation kommer til at ændre sig lige foreløbigt.

Derimod virker olieprisen til at have fundet sig et naturligt leje omkring aktuelt niveau, der passer til en afbalanceret udbud- og efterspørgselssituation. Denne stabile handel ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbigt.

Derfor virker det også omsonst, om du dækker dig ind med olie til bedriften i dag eller vælger at vente til senere.

Fundet sig til rette

I skrivende stund handler prisen for den europæiske referenceolie, Brent, til 44 dollar pr. tønde. Dermed fortsætter olieprisen med at handle stabilt op og ned omkring 45 dollar pr. tønde, hvilket den har gjort siden juni måned.

Teknisk set er der godt nok mulighed for, at olieprisen kan gå op mod det psykologiske prisniveau i 50 dollar pr. tønde. Men det virker ikke til at blive lige foreløbigt. Samtidig virker det heller ikke sandsynligt, at olieprisen skal tilbage mod de lavpunkter, der gjorde sig gældende for et par måneder siden ved 15 dollar pr. tønde.

Derimod signalerer de tekniske indikatorer, at olieprisen har fundet sig godt til rette her omkring 45 dollar pr. tønde. Således bevæger indikatorerne RSI og MACD sig lige nu omkring deres respektive midterniveauer, hvilket indikerer, at udbud og efterspørgsel rammer hinanden omkring aktuelt prisniveau for olie.

Kan blive længe

Situationen kan naturligvis ændre sig. For eksempel hvis vi får en ny coronakrise med total nedlukning af verdenssamfundet, eller måske en ny nedtur på aktiemarkedet. I givet fald vil olieprisen igen kunne falde. Alternativt kan de olieproducerende lande reducere yderligere i deres olieproduktion, hvilket i så fald vil kunne give lidt styrke til olieprisen.

Ingen af disse scenarier er dog aktuelle lige nu, og så længe det er tilfældet, så må vi forvente at se en meget stabil oliepris i lang tid fremover.

Brent, 1st pos.

Aktuel pris:  45 Usd/tønde

Anbefaling

Olieprisen handler stabilt til siden i området omkring 45 dollar pr. tønde. Dette billede ser ikke ud til at ændre sig i lang tid fremover. Derfor er det, som situationen er lige nu, omsonst, om du dækker dig ind med olie til bedriften i dag eller venter. Sker der en ændring i den stabile situation på oliemarkedet, så siger jeg til.

Analyse

Modstand: 45 $

Støtte: 37 $

Trend kort: Hen

Trend lang: Ned

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Læs også