bannerPos

Rapsprisen kan ikke følge trop med hvedeprisen

MATIF-rapsfrø, første position i euro pr. ton Rapsprisen kommer stærkt tilbage efter den prisstærke kvartalsrapport fra det amerikanske landbrugsministerium USDA. Målet for rapsprisen har jeg fortsat oppe ved 420 euro pr. ton.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
16-10-2020 22:14

Som det fremgår af dagens fokusartikel, har hvedeprisen været stigende siden sidste uges WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning.

Prisen for rapsfrø har derimod svært ved at følge trop. Således falder prisen for rapsfrø på afgrødebørsen MATIF i indeværende uge.

Dog er den overordnede pristendens stadig opadgående for rapsfrø. Men som det ser ud i de her dage, så er det kornpriserne, der driver afgrødemarkedet op i pris og ikke oliefrø.

Trods denne uges prissvækkelse, så forventer jeg, at rapsprisen fortsat skal stige frem mod forår. Derfor fastholder jeg min anbefaling om at være afventende med salg af rapsfrø.

Fra juli måned og frem til i dag har rapsprisen på MATIF ligget og handlet i et forholdsvis tæt interval gående fra bund og støtte i 362 euro og op til top og modstand ved 395 euro pr. ton. Efter at have ramt de 395 euro i sidste uge er det gået en anelse nedad for rapsprisen i indeværende uge.

Således handler rapsprisen i skrivende stund til 389 euro pr. ton.

Første prismål

Selvom rapsprisen sætter sig en anelse, så er trenden stadig opadgående, og jeg fastholder mit mål på den lidt længere bane for rapsprisen oppe ved toppen fra årets begyndelse i området omkring 420 euro pr. ton.

Optrenden vil blive bekræftet ved brud op over første modstand i 395 euro pr. ton.

Optrenden vil vedblive at være op, så længe rapsprisen kan holde sig oppe over bund og støtte ved 362 euro pr. ton. Det vil dermed sige, at først ved brud under 362 euro pr. ton vil vi få et teknisk salgssignal på rapsfrø.

Bakkes op

Dog forventer jeg ikke, at rapsprisen på MATIF i så fald skal søge helt tilbage til lavpunktet omkring 330 euro pr. ton, der blev en realitet under coronakrisen. Det er forsyningssituationen ganske enkelt for stram til her i Europa. Derfor fastholder jeg også min anbefaling om at afvente salg af rapsfrø.

Optrenden bakkes op af de tekniske indikatorer, der fortsat udviser stigende styrke til rapsprisen i opadgående retning. Derfor bakker de tekniske indikatorer fortsat op om, at rapsprisen skal søge op i området omkring 420 euro pr. ton.

MATIF-rapsfrø, 1st pos.

Aktuel pris: 389 EUR/mt (275 kr/hkg)

Anbefaling

Rapsprisen er fortsat i optrend, og det er derfor stadig muligt, at rapsprisen teknisk set skal søge op mod området omkring 420 euro på længere sigt. Derimod vil et brud under bund og støtte ved 362 euro frembringe en trendvending til ned og dermed signalere et delsalg af rapsfrø.

Analyse

Modstand: 395 €

Støtte: 362 €

Trend kort: Op

Trend lang: Hen

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Mit forslag til ny landbrugsstøtte står eller falder i denne uge

Landmænd skal ikke straffes økonomisk for at gøre en indsats for miljøet, klimaet eller biodiversiteten, skriver Asger Christensen (S), mens arbejdet i EU med ny landbrugsreform nærmer sig sin afslutning.

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.
Side 1 af 1950 (38997 artikler)Prev1234567194819491950Next