bannerPos

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

MetaQ 75 er den svenske trailerproducent Metsjö´s nyeste bud på en stor, solid transportvogn, der samtidig er med til at spare på brændstofforbruget. Fotos: Metsjö
22-10-2020 10:27

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Tekst: John Ankersen

TRANSPORT Den svenske trailerproducent Metsjö lancerer nu en to meter høj mark-transportvogn med nye foldesider til foder.

Med den nye vogn skaber Metsjö et alternativ, hvor man både kan køre korn / rodfrugter / gødning og let folde siderne i marken for at køre foder samme dag, og med stor kapacitet.

Med siderne foldet op har den nye trailer en kapacitet på 46 kubikmeter. Vognens samlede højde er under fire meter på vejen.

De foldbare sider er 500 eller 800 mm høje og foldes ned i indersiden af ​​traileren ved hjælp af et håndtag. Forvæggen foldes også ned i indersiden af ​​vognen. Bagvæggen er afmonterbar, men behøves ikke fjernes.

Platformen er konisk for at gøre materialet tip-off lettere. Platformen er lavet af højstyrkestål Brinell 450 (Hardox 450) for lang levetid og lav egenvægt.

 

Reducerer brændstofforbrug

MetaQ 75 er hydraulisk ophængt, hvilket betyder, at traileren kører meget pænt og stabilt både på vejen og i marken.

Undersøgelser fra det svenske institut for landbrugsteknologi har vist, at MetaQ 75 bruger 22-28 procent mindre brændstof end konventionelle vogne, hvilket delvis skyldes, at man med kommunikationsfartøjsteknologi undgår ”bulldozer-effekten”, der ellers opstår i marker, hvor en jordhøj er bevæger sig foran hjulene kombineret med den høje nyttelast.

 

Minimering af jordkomprimering

Desuden er lav egenvægt og muligheden for store hjul med til at minimere jordkomprimering. MetaQ 75 har en 52 graders hældningsvinkel og en trækstang konstrueret af højstyrkestål.

-  Med den nye højere marktrailer tilbyder vi en trailer med høj kapacitet, hvor det er let at øge kapaciteten yderligere i marken til at køre foder, siger Anders Ivarsson, Metsjö.

Han understreger, at det bliver stadig vigtigere at køre store mængder på en sikker måde, og den forlængede høstperiode betyder, at der er et stort behov for let at skifte maskinens formål mellem forskellige afgrøder i marken.

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next