Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Tekst: John Ankersen

TRANSPORT Den svenske trailerproducent Metsjö lancerer nu en to meter høj mark-transportvogn med nye foldesider til foder.

Med den nye vogn skaber Metsjö et alternativ, hvor man både kan køre korn / rodfrugter / gødning og let folde siderne i marken for at køre foder samme dag, og med stor kapacitet.

Med siderne foldet op har den nye trailer en kapacitet på 46 kubikmeter. Vognens samlede højde er under fire meter på vejen.

De foldbare sider er 500 eller 800 mm høje og foldes ned i indersiden af ​​traileren ved hjælp af et håndtag. Forvæggen foldes også ned i indersiden af ​​vognen. Bagvæggen er afmonterbar, men behøves ikke fjernes.

Platformen er konisk for at gøre materialet tip-off lettere. Platformen er lavet af højstyrkestål Brinell 450 (Hardox 450) for lang levetid og lav egenvægt.

 

Reducerer brændstofforbrug

MetaQ 75 er hydraulisk ophængt, hvilket betyder, at traileren kører meget pænt og stabilt både på vejen og i marken.

Undersøgelser fra det svenske institut for landbrugsteknologi har vist, at MetaQ 75 bruger 22-28 procent mindre brændstof end konventionelle vogne, hvilket delvis skyldes, at man med kommunikationsfartøjsteknologi undgår ”bulldozer-effekten”, der ellers opstår i marker, hvor en jordhøj er bevæger sig foran hjulene kombineret med den høje nyttelast.

 

Minimering af jordkomprimering

Desuden er lav egenvægt og muligheden for store hjul med til at minimere jordkomprimering. MetaQ 75 har en 52 graders hældningsvinkel og en trækstang konstrueret af højstyrkestål.

-  Med den nye højere marktrailer tilbyder vi en trailer med høj kapacitet, hvor det er let at øge kapaciteten yderligere i marken til at køre foder, siger Anders Ivarsson, Metsjö.

Han understreger, at det bliver stadig vigtigere at køre store mængder på en sikker måde, og den forlængede høstperiode betyder, at der er et stort behov for let at skifte maskinens formål mellem forskellige afgrøder i marken.

Læs også