Nyuddannede drømmer stadig om egen bedrift

Nyuddannede fra landbrugsskolerne drømmer stadig om at blive selvstændige landmænd – andre som ansatte indenfor landbrugssektoren.

Mange nyuddannede drømmer om egen bedrift – eksempelvis en kvægbedrift. Arkivfoto
Mange nyuddannede drømmer om egen bedrift – eksempelvis en kvægbedrift. Arkivfoto

De kommer med forskellig baggrund og fra hele landet – de unge, der starter på landbrugsuddannelserne på landbrugsskolerne landet over. Og med forskellige drømme og mål.

Før corona-restriktionerne satte en stopper for møder og arrangementer sidste år, havde rådgivningsvirksomheden LHN i Tinglev inviteret unge agrarøkonomer til at høre om vejen fra skolebænk til selvstændig.

I det seneste nummer af LHN Magasinet har man talt med tre af de unge deltagere, der alle er unge nyuddannede, hvoraf de to drømmer om egen bedrift.

Henrik Bertelsen og Natascha Jepsen er begge på vej som nyuddannede fra Gråsten Landbrugsskole hér til februar 2021. De har forskellige drømme og ønsker til den fremtidige karriere.

Henrik Bertelsen drømmer om en kvægbedrift med omkring 200 køer, mens Natascha Jepsen går efter en karriere som rådgiver.

Og mens vejen er lige frem for Natascha, der til februar er nyuddannet agrarøkonom fra Gråsten Landbrugsskole, og fortsætter sit uddannelsesforløb med jordbrugsteknologi på Erhvervsakademiet i Aarhus, er det andre – og langt mere kontante – udfordringer, der venter Henrik.

Det kræver nemlig kapital i den helt store målestok, at erhverve sin egen bedrift. En drøm Henrik Bertelsen deler med den ligeledes agrarstuderende ved Bygholm Landbrugsskole, Claus Christensen, der starter sin landbrugskarriere som ansat på en kvægbedrift.

jba

Læs også

Mentorordning med erhvervsfolk skal skabe fremtidens ledere i landbruget
Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer
Uddannelse hjalp nyetableret
Unge kan blive bonderøv for en dag i efterårsferien
Bygholm vil i superligaen inden for uddannelse
8. klasser lugter til landbruget som karrierevej