Online-undervisning undervisere fra maskinbranchen

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus) har en stærk tradition for at inddrage samarbejdspartnere fra branchen i JMF-elevernes undervisning. På grund af COVID-19 nedlukningen var undervisningen denne gang online

Heldigvis har både Samson Agro og Brøns igen i år sagt ja til at undervise JMF-eleverne, selvom de er blevet nødt til at tilpasse indholdet, så undervisningen kunne foregå online. Undervisningen med Samson Agro var målrettet 1. hovedforløb, og havde deres gyllevogn som omdrejningspunkt for de kommende jordbrugsmaskineførere.

Hovedtemaerne var, hvordan man bedst muligt udnytter de næringsstoffer, som vi tildeler planterne og hvilke konsekvenser en uhensigtsmæssig udbringningsteknik har rent økonomisk. Et andet vigtigt aspekt var sikkerhed. Både i forhold til gyllens giftgasser og kørsel på vejene med et stort vogntræk, som en gyllevogn jo er.

Gabriel Lund og Kim Bennike fra Samson Agro synes, at de fint har formået at få deres budskaber igennem til eleverne gennem det virtuelle møde.

- Vi håber dog på at kunne se eleverne til næste år, så vi i højere grad kan interagere med dem. På den måde får vi både en feedback af selve undervisningen, men også af vores produkter, understreger Gabriel Lund.

Mikael Fjordvald og Claus Hansen fra Brøns afholdt et to-dages online undervisningsforløb for 2. hovedforløb omkring deres snittere. Eleverne fik en grundig gennemgang af maskinerne med close-ups af de enkelte maskindele.

Mikael Fjordvald fra Brøns siger om oplevelsen:

-  Vi har fundet ud af, at det online også kan fungere fint i andre af vores forretningssammenhænge. For eksempel kan Facetime i nogle tilfælde være et godt værktøj, når vi skal servicere vores kunder. Det sparer både køretid og ressourcer. På den måde, kan vi også sagtens se fordelen i, at den nye generation af JMF’ere bliver mere fortrolige med at bruge de digitale platforme. Vi har indtil nu haft fire fysiske undervisningsforløb og ét online med JMF’ere fra JU Århus.

/ jba

Læs også

Økologisk Landsforening søger grønne SoMe-hajer
Mentorordning med erhvervsfolk skal skabe fremtidens ledere i landbruget
Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer
Uddannelse hjalp nyetableret
Unge kan blive bonderøv for en dag i efterårsferien
Bygholm vil i superligaen inden for uddannelse