Fremtidens landmænd skal tænke innovativt

Henning K. Andersen 14-03-2018 10:10:52
Der er behov for, at fremtidens landmænd kan tænke nye ideer i forhold til produktionsformer og i særdeleshed i forhold til, hvordan man som fødevareproducent brander sig selv.

Fra i dag bliver der kigget i den store glaskugle for fremtiden ved Innovation Camp. Formålet er at komme med bud på fremtidens landbrugsproduktion i Danmark. Innovation Camp forgår på Vejen Sportshotel, hvor de 67 studerende er inddelt i 12 grupper.

- Vi har valgt at blande de studerende, så de er i gruppe med studerende fra de andre skoler. På den måde får de skabt nogle nye kontakter, som på sigt kan udvikle sig til sparringspartnere i et fremtidigt netværk. Det er vigtigt, at fremtidens landmænd lærer at arbejde med innovation, da innovation er med til at skabe konkurrencekraft i erhvervet, siger en af projektets hovedpersoner, Kirsten Broch Nielsen, der er lærer på Gråsten Landbrugsskole.
 
Inspiration fra kok og slagter
Gennem de to dage vil de studerende høre oplæg fra både landmænd, slagtere, kokke og Landbrug & Fødevarers kommunikationschef Christian Hüttemeier. Men de skal også selv i gang med at udvikle nye ideer, og det skal resultere i et koncept, som de studerende skal præsentere for et dommerpanel.

- Vi har valgt, at de studerende skal arbejde med at udvikle et fødevaremarked i centrum af København, et marked som man eksempelvis kender der fra Spanien. Hver gruppe skal lave en bod i fødevaremarkedet. Formålet med et sådant fødevaremarked er dels at skabe en salgskanel for danske lokalt producerede højværdiprodukter, og så skal det bruges til at skabe et vindue til dansk landbrug for forbrugerne i København og omegn og på den måde hjælpe med at forbedre dansk landbrugs image. Det er en stor opgave, men jeg glæder mig til at se de studerendes bud, siger Kirsten Broch Nielsen.
 
Fremtidens fødevarer skal have en historie
I selve opgaven skal de kommende landmænd samtidig redegøre for, hvordan de producerede fødevarer imødekommer vigtige fødevaretrends, og samtidig giver økonomisk overskud. De skal skabe et sted, hvor byboere og fødevareproducenter kan komme tættere på hinanden.

Fødevaremarkedet skal være med til at imødekomme moderne forbrugeres behov, dvs. bæredygtige fødevarer, der kan være med til at give den enkelte forbruger god samvittighed, hvad enten bekymringen er klima og miljø eller omsorg for dyrene.

- I løbet af de to dage bliver de studerende udfordret på mange andre ting end de rent landbrugsfaglige. De skal f.eks. forholde sig til gennemsigtighed og sporbarhed af produkterne. Skabe den gode historie omkring det enkelte produkt og indtænke oplevelsesøkonomi i forhold til, hvordan forbrugeren vil underholdes, og hvis det er god underholdning, så skaber det forbrug, forklarer Kirsten Broch Nielsen.

Fem landbrugsskoler, Nordjyllands Landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole, Gråsten Landbrugsskole, Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus og Kjærgård Landbrugsskole, har sendt deres studerende på Agrarøkonomuddannelsen til Innovation Camp.

44.000 besøgte dyrskuet i Odense

17-06-2018 17:30:36

Regnbyger både lørdag og søndag sendte besøgstallet ved Det Fynske Dyrskue et stykke under 50.000. Sidste år var der 57.350 besøgende.


Rød-hvid vinder i Odense

16-06-2018 12:39:08

Før aftenens VM-kamp mod Peru hentede de rød-hvide sejren ved Det Fynske Dyrskue, da modelkøerne blandt de brogede malkekøer skulle findes. En DRH-ko fra Hasmarkgård vandt blandt de yngste holsteinkøer.


Nye stalde bliver godkendt i rekordfart

16-06-2018 11:57:35

Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser i 2017 var kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).


Linka Energy opruster på det svenske marked

16-06-2018 10:40:52

En halmopriver og Linka H-kedlen er blandt de produkter, Linka Energy viser frem på Borgeby Fältdagar i år.


Kongskilde demonstrerer ny risteplov til vanskelig jord

16-06-2018 10:30:03

På årets udstilling får de besøgende mulighed for at opleve den nye risteplov fra Kongskilde i arbejde. Det er første gang, at den vises på Borgeby.


Svenskerne overgår danskernes byggelyst

16-06-2018 10:20:56

Der er godt gang i nybygninger og moderniseringer af svinestalde og kvægstalde i Sverige, beretter Dan Egtved A/S.


Messen der skaber en helhed

16-06-2018 10:10:34

Borgeby Fältdagar onsdag og torsdag i den kommende uge er mere end en maskinudstilling eller en maskindemonstration. Her kobles demoparcellerne med afgrøder og maskindemonstrationer sammen til en overordnet helhed.


DanBred Arges er på vej mod 4.500 søer

16-06-2018 09:29:31

I Rumænien ligger det danskejede landbrug DanBred Arges, hvor der siden 2005 er opbygget en succesfuld svineproduktion. Laurids Søndergaard og hans tre medejere lægger vægt på, at udbygningen af svinebruget foregår i roligt tempo.


Gør CSR til en god forretning

16-06-2018 09:24:16

- Pludselig blev vi hædret med en pris for at vise særlig stor respekt for personale og lokalsamfund, fortæller medejer Laurids Søndergaard.


Formand: Dyrskuer har en kæmpe værdi

16-06-2018 09:18:13

Dyrskuernes rolle har ændret sig, men de har stadig en kæmpe værdi får både land og by, konstaterede formand for Det Østjyske Dyrskue i Horsens, Peter Søgaard Mortensen, ved skuets åbning fredag.


Ulveplan er gået i hårdknude

16-06-2018 08:50:28

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har lovet ikke at gå på ferie, før der ligger en ny forvaltningsplan klar for regulering af problemulve. Men i ulvegruppen under Vildtforvaltningsrådet, der skulle komme med et udspil på området, er tingene gået i hårdknude, skriver Altinget.dk.


Minister: Svensk miljøregulering duer ikke i Danmark

16-06-2018 08:22:15

Der er forskel på miljøreguleringen i Danmark og Sverige, fordi forholdene i de to lande er forskellige, lyder det fra miljø- og fødevareministeren i et svar til Folketinget. Dansk landmand: Fokuser på Skåne.


Tre plantearrangementer på to dage

16-06-2018 08:19:54

Mulighed for at se Sagros tiltag på forsøgsarealer tre steder i Jylland i næste uge.


Dyr er pr. definition noget godt

16-06-2018 08:05:23

Minister storroser dansk landbrug

16-06-2018 07:54:08

- Jeg ville ønske, at danskerne kunne se dansk landbrug, som udlandet ser dansk landbrug, lød det fra klimaministeren, der åbnede dyrskuet i Odense i går.


Fra Sønder Felding til Saskatchewan

15-06-2018 15:43:58

Herningegnens Landbrugsfond uddelte forleden en række legater til foreninger og enkeltpersoner.


Husk kravene til klimaet i stalden

15-06-2018 15:11:56

Særligt i sommervarmen er der behov for optimal ventilation og overbrusning, men der er også en lovgivning, der skal overholdes.


Køb gødning nu

15-06-2018 11:59:51

Der er mange argumenter for at købe gødning ind nu. Med et kornmarked, der meget vel kan ende året på et noget højere niveau end i dag og med høje energipriser, så tyder det på, at gødningsprisen lige nu ligger på et attraktivt købsniveau.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1313 (26244 artikler)Prev1234567131113121313Next

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer