Praktikplads sikret på Fyn og andre steder

Kommende studerende på uddannelsen til jordbrugsteknolog med speciale i økonomi er sikret praktik og har gode muligheder for job bagefter. Blandt andet hos Patriotisk Selskab i Odense.

Er man bosiddende på Fyn, og overvejer man at blive jordbrugsteknolog med speciale i økonomi – så er det nu, man skal slå til, mener Patriotisk Selskab. Det holder til i Odense og vil gerne sikre en-to kommende jordbrugsteknolog-studerende i Aarhus en praktikplads under deres studium.
Som praktikant hos Patriotisk Selskab kan man få lov at prøve lidt af det hele af – alt fra bogføring og moms til regnskaber, skatteregnskaber, årsrapporter, budgetter og virksomhedsanalyser, fortæller tidligere jordbrugsteknolog-studerende og praktikant hos Patriotisk Selskab, Jeanette Christensen. Hun er nu fastansat økonomimedarbejder.
Patriotisk Selskab har indgået en samarbejdsaftale med Erhvervsakademi Aarhus, der betyder, at det nu er muligt at søge ind på uddannelsen som jordbrugsteknolog med speciale i økonomi i Aarhus – og samtidig være sikret en praktikplads hos Patriotisk Selskab under uddannelsen og måske et fast job efterfølgende.
- Det er en oplagt mulighed, hvis man er bosiddende på Fyn og ser en fremtid her, men samtidig også godt kunne tænke sig at søge nye græsgange for en stund. Så kan man tage to år til Aarhus for at uddanne sig og undervejs have kontakt til Patriotisk Selskab, deltage i vores events og gennemføre en praktik på ti uger hos os, siger direktør hos Patriotisk Selskab, Christian H. Vesterager og uddyber:
- Vi har valgt at deltage i samarbejdet med Erhvervsakademi Aarhus, fordi det for os er en god måde at komme i kontakt med potentielt kommende medarbejdere og fremadrettet at sikre os arbejdskraft i vores økonomiafdeling.

Fine jobmuligheder

Hos Erhvervsakademi Aarhus ser de også aftalen som en fordel. Adjunkt Christina Vesterager Laursen supplerer:
- Mens Patriotisk Selskab får lov at udvælge lokale studerende og knytte dem til virksomheden allerede fra studiestart, får vi nogle studerende, som er tættere på praksis – og de studerende får en mere praksisnær uddannelse og måske en jobmulighed i deres nærområde, når de er færdiguddannede.
- Vi har indgået samarbejdsaftaler med Patriotisk Selskab og andre rådgivningsvirksomheder, så vi kan øge antallet af studerende og dermed imødekomme den efterspørgsel på jordbrugsteknologer med økonomi som speciale, som vi oplever fra rådgivningscentrene og lige nu ikke kan opfylde. Jobmulighederne for færdiguddannede jordbrugsteknologer er derfor også rigtig fine i øjeblikket.
Allerede inden Jeanette Christensen stoppede i praktik i Odense, fik hun en aftale i hus om en fast stilling efter sit studie:
- En god ting ved praktikken var, at vi fik prøvet hinanden af. Patriotisk Selskab vidste, hvad jeg kunne, og jeg havde fundet ud af, at et job hos Patriotisk Selskab var det rigtige for mig. Vi lavede også en aftale om, at jeg kunne få lov at videreuddanne mig med en HD sideløbende med mit job – så det er jeg i gang med lige nu, siger Jeanette Christensen.
Ansøgningsfristen for studerende med en erhvervsuddannelse, altså kvote 2-optaget, er den 15. marts, mens ansøgningsfristen for kvote 1-ansøgere er 5. juli.

 

Læs også