Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Selvom gymnasier, handelsskoler og studievejledninger for tiden er lukket ned rent fysisk, har der været livlig aktivitet ved computerne hos de unge op til ansøgningsfristen. Rekordmange har søgt om optagelse via kvote 2 til jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

I alt har 143 søgt optagelse via kvote 2. Det svarer til en fremgang på 20 procent i forhold til sidste år. På grund af covid-19-situationen var fristen for kvote 2-ansøgninger blevet udskudt en uge.

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over det gode ansøgertal på trods af den ekstraordinære situation, landet står i lige nu.

- Mange har fået øjnene op for, at vi har en attraktiv uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye, spændende karrieremuligheder – for eksempel som rådgiver eller leder, siger Lars Villemoes.

Tværfagligt miljø

Uddannelseschefen forklarer videre, at det måske også tæller på popularitets-barometeret, at man i 2018 flyttede jordbrugsteknologuddannelsen fra en aarhusforstad, Vejlby, til en anden aarhusforstad, Viby J., i et 4.800 kvadratmeter stort uddannelseshus, som deles med blandt andre finansstuderende.

- Det giver et spændende og tværfagligt studiemiljø og er med til at styrke det jordbrugsfaglige miljø, siger han.

Flere ansøgere til færre pladser

Erhvervsakademi Aarhus oplever en stigende søgning til jordbrugsteknologuddannelsen samtidig med, at antallet af studiepladser er blevet reduceret år for år.

I år er der 131 studiepladser til de omkring 190 førsteprioritetsansøgere, som erhvervsakademiet forventer, at man kommer op på, når sommerens kvote 1-ansøgere tælles med.

Du kan nå det endnu

På baggrund af det store antal kvote 2-ansøgere er Erhvervsakademi Aarhus spændt på søgningen til kvote 1 med ansøgningsfrist den 5. juli 2020.

Der er reserveret 40 studieplader målrettet unge med en studenterbaggrund. Men også ansøgere med en faglært baggrund har stadig en chance for at komme ind.

- Selv om vi med de mange ansøgere har en lang venteliste, er det vores erfaring, at der kan ske store forskydninger i ansøgertallet frem til studiestart. Så har man ikke nået ansøgningsfristen, skal man alligevel sende en ansøgning hurtigst muligt og komme på venteliste, opfordrer Lars Villemoes.

cc

Uddannelsen til jordbrugsteknolog

Jordbrugsteknologuddannelsen er en to-årig videregående erhvervsakademiuddannelse.

Omkring halvdelen af de studerende på uddannelsen er faglærte landmænd.

Man kan tage uddannelsen tre steder i Danmark.

I Aarhus uddannes 70 procent af landets jordbrugsteknologer.

I Aarhus udbydes ni forskellige specialeretninger.

Man kan også læse videre til professionsbachelor i jordbrug.

Læs også