Uddannelsen til anlægsgartner bliver nu fordelsuddannelse

Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort, at anlægsgartneruddannelsen kommer på listen over fordelsuddannelser i 2020.

UDDANNELSE Den grønne branches lange, seje træk for at sikre de bedste rammer for at tiltrække fremtidens arbejdskraft, har givet pote.

Således har Børne- og Undervisningsministeriet netop meldt ud, at anlægsgartneruddannelsen kommer på listen over fordelsuddannelser i 2020.

Fordelsuddannelser er ifølge ministeriet uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft og derfor et attraktivt førstevalg for unge og voksne, der ønsker en erhvervsuddannelse.

Fordelen ved fordelsuddannelserne er også, at arbejdsgiverne, der tegner uddannelsesaftaler med elever på fordelsuddannelserne, kan opnå en ekstra økonomisk bonus.

Blåstempling

Beslutningen vækker også stor glæde hos brancheforeningen Danske Anlægsgartneres direktør, Michael Petersen, som noterer sig, at der er blevet lyttet til de gode argumenter.

- Lige siden der kom begrænsning på optaget til anlægsgartneruddannelsen i 2018, har vi jo argumenteret for, at vi praktisk talt kan garantere eleverne praktikplads under uddannelse og job efter uddannelsen, siger Michael Petersen.

- At vi nu bliver udpeget som fordelsuddannelse mener jeg, er en blåstempling af vores argument. Allerede under den tidligere regering lyttede man heldigvis til vores saglige pointer og droppede dimensioneringen af uddannelse i sommeren 2019, påpeger han videre og fortsætter:

- Og den gode tendens er altså fortsat, så vi fra 2020 er en fordelsuddannelse med alle de positive sideeffekter det giver branchen med bonus til mestrene og øget tiltrækning af elever til faget.

38 erhvervsuddannelser er blevet udpeget til fordelsuddannelser i 2020 og de virksomheder, der har elever fra en af disse uddannelser, har mulighed for at få op til 5.000 kroner i bonus pr. årselev.

jhal

Læs også