Flere plantebaserede produkter styrer udenom den store køderstatning
Efter væksten på plantebaseret kødsubstitutter nåede et plateau i supermarkederne sidste år, dukker plantebaserede erstatninger op i nye former, heriblandt på ingrediensfronten.

Efter væksten af salget af plantebaserede kødprodukter så et enormt fald fra 2020 til 2021, har mange producenter som Beyond Meat og Impossible Foods valgt at satse mere på ingrediensfronten i håb om at skabe bredere forbrugerkendskab. Foto: Impossible Meat
I en årrække har imiteret kød lavet af planteprotein ramt kølediskene i dagligvarebutikker verden over, hovedsageligt i form af burgerbøffer og plantepølser – ofte liggende lige ved siden af »den ægte vare«. Med store internationale virksomheder som Beyond Meat Inc og Impossible Foods Inc. blev det plantebaserede kød i første omgang oversat til uophørlig medieopmærksomhed og massiv vækst.
Men den fortsatte sult efter imiteret kød viser sig imidlertid at være uholdbar.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her