Nu kommer den nye ulveplan

Hvis en ulv observeres indenfor en grænse på 50 meter fra mennesker gentagne gange eller flere gange forcerer et 'velholdt' ulvesikret hegn, skal den betragtes som en problemulv, og må dermed skydes. Det siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen(V).

Ser man en ulv flere gange indenfor 50 meter fra mennesker, skal den betragtes som en problemulv, og må dermed skydes. Det gælder også, hvis en ulv gentagne gange forcerer såkaldt ulvesikrede hegn. Det står der i udkastet til ulveforvaltningsplanen, som Jakob Ellemann-Jensen(V) torsdag vil præsentere. 

Ministeren indskærper i sit udlast, at det vil kræve en forhåndsgodkendelse til regulering, inden der kan ske noget, med mindre der er tale om nødværge. Samtidig skal borgere, der vil regulere problemulve, kunne dokumentere, at de nye bestemmelser er indfriet for regulering.

I forhold til ulvesikret hegn træder bestemmelserne i kraft, hvis der er tale om hegn, der er forsøgt opsat, men fx på grund af kronvildt ikke fungerer efter hensigten.,

Miljø- og fødevareministeren mener, at der er tale om klare stramninger med den kommende plan.

- Vi skal have en tydeligere definition af, hvornår en ulv optræder problematisk og unaturligt, og hvornår vi så kan regulere den - altså skyde den, siger Jakob Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten. 

I udkastet fra Miljø- og fødevareministeriet til den nye forvaltningslan for ulve, som Altinget.dk bringer i dag, fremgår det desuden, at politiet har tilladelse til at skyde ulve, der truer den offentlige sikkerhed, og at ulveangreb på mennesker kan henføres til nødværge. 

Læs også