Sigtet for ulvedrab: Har haft ulveproblemer i over et år

Den 66-årige mand, der er anklaget for at have skudt og dræbt en et år gammel ulvetæve, har haft problemer med ulve på hans jorde i over et år.

Den nuværende ulveforvaltningsplan giver ikke tilstrækkelig mulighed for at regulere ulve i Danmark. Det kan have været en del af forklaringen på, at en mand den 16. april skød og dræbte en et år gammel hunulv nær Ulfborg.

For første gang siden episoden har den anklagede udtalt sig om sagen til dagbladet BT, og her langer han ud efter de nuværende reguleringsmuligheder.

- Vi kan ikke leve med den ulveforvaltningsplan, som vi har. Jeg har selv bøvlet med de her ulve nu i mere end et år, siger den anklagede til BT.
Han nægter sig skyldig, men vil ikke udtale sig yderligere.

- Jeg har allerede sagt mere, end jeg bør. Sagen er meget betændt, og jeg må have retssagen overstået først, siger han.

Den sigtede har tidligere udtalt sig kritisk om ulvens tilstedeværelse i Vestjylland. Til Dagbladet Holstebro-Struer sagde han i foråret 2017, at ulvens tilstedeværelse ville gå ud over hans indtægter fra jagt. Den 66-årige mand har en ikke ubetydelig indtægt fra udleje af landbrugsjord til vildtjagt.

Ulvegruppen under vildtforvaltningsrådet forventes i løbet af denne måned at komme med udkast til en ny vildtforvaltningsplan. Det er forventet, at planen, der skal gøre det nemmere at regulere problemulve, træder i kraft i slutningen af juni måned.

Læs også