bannerPos

Forlænger frist til minivådområder efter 180 ansøgninger

Der er udsigt til at der bliver etableret endnu flere minivådområder i Danmark i den kommende tid. Landbrugsstyrelsen har således forlænget ansøgningsfristen frem til 25. august.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
10-08-2020 14:32

Landbrugsstyrelsen har forlænget fristen for ansøgning om etablering af minivådområder med 14 dage frem til den 25. august. Styrelsen har i skrivende stund modtaget 180 ansøgninger.

Ansøgningsrunden for minivådområder var oprindeligt planlagt til at lukke 11. august, men nu har Landbrugsstyrelsen valgt at forlænge ansøgningsrunden, så styrelsen nu modtager ansøgninger frem til 25. august 2020.

Forklaringen på udskydelsen skal findes i tekniske udfordringer. Enkelte ansøgere har således oplevet tekniske problemer med at indsende deres ansøgning, så for at sikre, at alle ansøgere har tilstrækkelig tid til at ansøge, har Landbrugsstyrelsen altså besluttet at forlænge ansøgningsrunden med 14 dage.

Landbrugsstyrelsen har indtil nu modtaget 180 ansøgninger til at anlægge minivådområder i Danmark i år, oplyser styrelsen til Effektivt Landbrug.

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next