DLG øger omsætning og indtjening markant

DLG har præsenteret sit halvårsregnskab, der viser fremgang på både top- og bundlinje, og det er koncernchef Kristian Hundebøll tilfreds med.

ØKONOMI 193 millioner kroner. Så meget indtjente DLG før skat (EBT) i første halvår af 2020. Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Dette er en stigning på 42 millioner kroner sammenlignet med første halvår i 2019. Ligeledes har der også været vækst i omsætningen, der altså i år lyder på 25,4 milliarder kroner – en stigning på 900 millioner kroner i forhold til samme periode i 2019. Og det er koncernchef Kristian Hundebøll positivt stemt over.

- Alt i alt er vi godt tilfredse med halvårsregnskabet, hvor bredden i vores forretningsmodel atter har vist sin styrke i et ellers udfordrende første halvår, siger Kristian Hundebøll med henvisning til Covid-19 pandemien.

- Trods de udsving, vi så på verdensmarkedet som følge af pandemien, har den underliggende efterspørgsel på de varer og produkter, vi beskæftiger os med som leverandør stort set været konstant. I vores byggemarkeder og Land & Fritid-butikkerne har vi oplevet en stigende efterspørgsel i perioden, og det samme gør sig gældende for vores digitale afsætningskanaler, uddyber koncernchefen.

Agribusiness skaber vækst

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at det særligt er DLG-koncernens Agribusiness-selskaber i Nordeuropa, der øger omsætningen for grovvareselskabet. De realiserede nemlig i første halvår en omsætning på 16,4 milliarder kroner mod 15,7 milliarder sidste år. Omsætningsvæksten er med baggrund i et »pænt salg« af koncernens brede portefølje af grovvarerelaterede produkter, står der i pressemeddelelsen.

- Vi kommer ud af halvåret med en omsætningsfremgang, som primært er drevet af vores Agribusiness-aktiviteter samt vores store tyske energi- og byggemarkedsforretning, Team AG. Samtidig har vi leveret en indtjeningsfremgang på vores driftsresultat (EBITDA) på 11 procent sammenlignet med 2019.

DLG fastholder deres forventninger til driftsresultatet for 2020.

Nøgletal for DLG-koncernen pr. 30/06 2020

2020

2019

Omsætning, mia. kr.

25,4

24,5

Driftsresultat ekskl. afskrivninger (EBITDA), mio. kr.

661

594

Resultat før skat (EBT), mio. kr.

193

151

Koncernresultat (EAT), mio. kr.

117

93

Egenkapital, mia. kr.

6,1

5,6

Læs også