Kornets Hus inviterer branchen indenfor

Kornets Hus har netop lanceret erhvervsnetværket »Kernepartnerne« for alle, der vil være med til at udvikle og styrke kornets rolle i den danske madkultur.

Nordjyllands nye madkulturhus, Kornets Hus ved Hjørring, er ikke kun for private madelskere og bagenørder. Nu lancerer folkene bag huset også et erhvervsnetværk, som skal samle viden og inspiration fra hele fødevarebranchen og forene de aktører, der gerne vil arbejde med at udvikle kornets rolle i dansk madkultur.

En håndfuld virksomheder har allerede meldt sig som Kernepartnere, herunder råvaregrossist inden for bageriløsninger CBP A/S.

- Vi kan kun glæde os over et initiativ som Kornets Hus. Et kernepartnerskab for CBP betyder, at vi tager del i en fælles rejse om at løfte og videregive viden. Viden om gamle korn-dyder, vores ophav, Danmark som højkvalitets-fødevareland og en voksende madkultur blandt glade amatører og professionelle - alle med en passion for gode danske råvarer, siger chef for marketing og forretningsudvikling Christina Deleuran.

Blandt andre Kernepartnere er De Danske Gærfabrikker, Lantmännen Schulstad og Lantmännen Cerealia, og der er dialog med flere både virksomheder og uddannelsesinstitutioner.   

Den gode modtagelse af Kernepartner-initiativet glæder centerleder for Kornets Hus, Johannes H. Vestergaard.

- I Kornets Hus er vi meget optagede af at styrke samtalen om vores fælles madkultur og give vores gæster de bedste værktøjer til at deltage i udviklingen af den. Vi er ikke i tvivl om, at vi kun lykkedes med denne ambition, hvis vi formår at indgå i tætte samarbejdsrelationer og tænke Kornets Hus som et mødested for hele fødevare-Danmark, siger han.

Netværksdage for fødevarebranchen

Når det igen bliver muligt at åbne dørene til Kornets Hus, vil huset udover at være et oplevelsescenter for privatbesøgende også fungere som et mødested for aktører inden for fødevarebranchen – især for virksomheder og institutioner med en fælles interesse for korn. Her vil der blive afholdt netværksdage og kurser, hvor kokke, bagere, influencere, private virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan mødes og udveksle ideer og ny viden. Disse fagdage vil tage udgangspunkt i kornet, dets gastronomiske muligheder, ernæringsmæssige kvaliteter og historiske betydning.   

I december måned kunne Kornets Hus efter mere end 10 års hårdt arbejde for første gang officielt byde gæster indenfor. Det blev dog en kort fornøjelse, da der efter den første åbningsweekend i huset blev lukket ned for det meste af landet på grund af risikoen for Corona.

Når Kornets Hus åbner igen, vil der være nye aktiviteter og udstillinger for de besøgende, og et program for kurser vil blive udrullet i samme omgang.

cc

Læs også

Inventarfirma indgår samarbejde med handelsplatform
HKScan gør sojaen ansvarlig
Covid-19 gav elev en stejl læringskurve
Amerikansk storspiller skal lede R&D-teamet hos DLF
Nordjysk firma bliver distributør af LED-lys
Sagro ansætter ny kommunikationschef