Høster gevinsten af sparestrategi: John Deere kommer godt ind i 2021

Deere & Company har succes med ny sparestrategi, og leverede mere end en fordobling af nettoindkomsten i første kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode året før. Således ser landbrugskoncernen frem mod et stærkt 2021.

John Deeres nettoindkomst vækstede med 137 procent i første kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode året før. Foto: Daniel Barber
John Deeres nettoindkomst vækstede med 137 procent i første kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode året før. Foto: Daniel Barber

”Forbedrede forhold i landbrugs- og byggesektoren sætter scenen for et år med stærke resultater.” 

Sådan lyder det fra den amerikanske landbrugsgigant Deere & Company i en pressemeddelelse fredag. Fremgangen skyldes ”en vellykket gennemførelse af den nye driftsstrategi,” tilføjer de.

Deere & Company rapporterer således en nettoindtægt på 1,2 milliarder dollars (7,4 milliarder danske kroner) i første kvartal, som sluttede 31. januar 2021. Virksomhedens globale nettosalg og omsætning steg ligeledes 19 procent i første kvartal 2021 til 9,1 milliarder dollars (55,8 milliarder danske kroner). 

- John Deere startede 2021 på en stærkt positiv note. Vores resultater blev hjulpet af fremragende præstationer på tværs af vores forretningsområde og forbedrede forhold i landbrugs- og byggesektoren, siger John C. May, formand og administrerende direktør i John Deere.

- Derudover har vores smarte industrielle driftsstrategi en væsentlig indflydelse på virksomhedens resultater, mens den også hjælper vores kunder med at være mere rentable og bæredygtige, tilføjer han.

Opjusterer forventningerne

Den stærke start på året får også virksomheden til øge sine forventninger til nettoindtægterne for hele 2021 til mellem 4,6 og 5,0 milliarder dollars (28,2 til 30,7 milliarder danske kroner).

- Vi er stolte af vores succes med at gennemføre strategien og skabe en mere fokuseret organisation, der kan operere med større hastighed og smidighed. Som vores nylige præstationer viser, fører denne indsats til forbedret effektivitet og hjælper virksomheden med at målrette sine ressourcer og investeringer på områder, der har størst indflydelse, fastslår direktøren.

- På samme tid er vi opmærksomme på de fortsatte udfordringer forbundet med den globale pandemi, selv når vi øger fabriksproduktionen og intensiverer vores indsats for at betjene kunder. Vi er frem for alt forpligtede til at beskytte vores medarbejderes sundhed og velvære, afslutter han.

Læs også

Forsøg forener solcelleanlæg og afgrødeproduktion
LDM utilfreds med Arla-beslutning
Danish Crown: - Markedet går ind i en ny fase
Arla sender 1,97 milliarder ud til andelshaverne
Rokade i koncernen: DLG får ny driftsdirektør
Power-to-X: Stort grønt gødningsprojekt samler storspillere i Esbjerg