Træpriserne er løbet løbsk: - Jeg får helt ondt i maven

Priserne på tømmer steg kraftigt under den globale lockdown sidste år. Værst stod det til i Nordamerika, men det europæiske marked for tømmer har også set voldsomme prisstigninger. Priserne har muligvis toppet, men den høje efterspørgsel er endnu med til at skabe flaskehalse for danske virksomheder.

Jesper Dyreborg, ejer af Dyreborg Tømrer & Snedker, håber, at træpriserne snart falder igen. Foto: Privat Prisen på tømmer i dollars per pund. Bygmas leverandører har i nogle tilfælde sendt det danske byggemarkeds bestillinger andre steder hen, hvor leverandørerne kunne få højere priser. Foto: Bygma Nogle trævarer er steget med 100 procent i pris. Foto: Colourbox Rusland vil indføre eksportforbud på sit træ - det kan muligvis forværre udbudsproblemerne. Arkivfoto: Colourbox

Mange hundrede millioner mennesker verden over stod pludselig uden særligt meget at tage sig til, da det meste af verden gik i ‘lockdown’ som følge af den nye coronavirus, som havde sit udspring i Kina.

Det betød dog, at mange af de hjemme- og byggeprojekter, som man havde svært ved at finde tid til i hverdagen, nu kunne blive til virkelighed. Og det fik danskerne ud i haven eller i gang med at at renovere carporten.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også