DLG går sammen med Dansk Emballage: Nu kan du gratis få hentet dit plast

Mere plast i landbruget skal genanvendes. Derfor har DLG sammen med virksomheden Dansk Emballage indgået et strategisk samarbejde, der kvit og frit giver landmanden muligheden for at booke afhentning af sin tomme emballage.

I dag genanvendes omtrent 30 procent af alt plastemballage i Danmark. Foto: DLG I 2025 skal 50 procent af alt plastmateriale være genanvendt. Foto: DLG

Snart bliver det muligt for danske landmænd at få afhentet tomme palletanke og plasttromler, som er købt hos DLG. På Dansk Emballages hjemmeside kan landmændene booke afhentning af deres tomme emballage, som sidenhen vaskes og genbruges. Samarbejdet er, forklarer DLG i en pressemeddelelse, et bæredygtigt tilbud til de landmænd, som gerne vil af med emballagen på en ansvarlig måde.

- I DLG har vi en del af ansvaret for, at den emballage vi sender ud til kunderne bliver håndteret på en ordentlig måde. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan offentliggøre dette samarbejde med Dansk Emballage, som har kæmpe erfaring med håndteringen af tom emballage. Desuden har landbruget efterspurgt en løsning på netop denne udfordring – det leverer vi på nu, siger vicedirektør og medlem af direktionen i DLG Jesper Pagh.

Glæder sig over partnerskabet

Dansk Emballage er ejet af Jacob Rosenstand Kunøe og Martin Schack Staffeldt. En virksomhed som går efter at være CO2-neutral i 2022. Også her vækker det nye samarbejde glæde.

- Vi ser i øjeblikket en stigende efterspørgsel fra virksomheder, som gerne vil genanvende plast på en ansvarlig måde. Det er helt naturligt, for i 2025 indføres der et udvidet producentansvar for emballageaffald. Derfor er jeg også tilfreds med at vi har indgået en aftale med DLG, med det formål at få genanvendt mere af den plastik, der bliver sendt ud til bedrifterne. Det handler grundlæggende om, at vi skal have nogle ordentlige varer i cirkulation – både til gavn for landbruget og miljøet, siger han.

Ifølge et EU-direktiv skal 50 procent af alt plastemballage genanvendes senest i 2025. I dag ligger tallet herhjemme på godt 30 procent. Der er dermed et stykke vej til målet, men i DLG er man sikker på, at samarbejdet med Dansk Emballage fører til mere genanvendt plast i fremtiden.

- Jeg er tilfreds med, at vi nu giver landmanden muligheden for at booke afhentning af sine tomme palletanke og plasttromler. I DLG forsøger vi hele tiden at levere løsninger, der gør det lettere for landmanden at træffe det bæredygtige valg. Det er dette samarbejde et meget godt eksempel på, siger Jesper Pagh.

På Dansk Emballages hjemmeside kan du læse mere om ordningen, som sker uden beregning, såfremt betingelserne overholdes.

Læs også