Junker: Rigtig disposition at Danbred-direktør trækker sig

Danbreds direktør Thomas Muurmann Henriksen stopper på sin post efter omtale af krænkelsessag i pressen. Før omtalen i pressen ville Danbreds bestyrelse lade direktøren fortsætte, men nu er bestyrelsesformand i Danbred Christian Junker dog enig i, at direktøren ikke kan fortsætte.

Thomas Muurmann Henriksen er nu fortid som direktør i Danbred.

Onsdag morgen kunne Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans afsløre, at der lå en krænkelsessag på Danbreds direktør Thomas Muurmann Henriksen. I første omgang havde Danbreds bestyrelse valgt, at direktøren skulle slippe med en kraftig advarsel, men at han godt kunne fortsætte i sit job.

Onsdag aften efter, at Finans havde bragt artiklen, blev presset alligevel for stort, og i en pressemeddelelse meddelte Danbred, at Thomas Muurmann Henirksen har valgt at trække sig.

- Det er vigtigt for mig, at min person og de fejltagelser som jeg har begået, ikke kommer til at skygge for DanBreds videre udvikling. Med den store opmærksomhed, der er på min person lige nu, har jeg vurderet, at det ikke er til gavn for selskabet, at jeg fortsætter som direktør, og derfor trækker jeg mig, lyder det fra Thomas Muurmann Henriksen.

Fra Danbreds bestyrelsesformand, Christian Junker, lyder det, at det er pressens omtale af sagen, der er årsag til, at Danbred-direktøren alligevel ikke kan fortsætte.

Helhedsbetragtning

- Bestyrelsen er enig i Thomas Muurmann Henriksens beslutning om øjeblikkelig fratrædelse, da det står klart, at der ikke kan skabes ro i virksomheden som følge af det forløb, der har været beskrevet i pressen, siger han, og fortsætter:

. Der er ingen tvivl om, at det her har været en vanskelig og kompleks sag. Vi har i bestyrelsen hele tiden taget anklagerne om upassende adfærd meget alvorligt, og som jeg har nævnt tidligere var det ud fra en helhedsbetragtning, at bestyrelsen valgte at lade Thomas Muurmann fortsætte som direktør i selskabet. At Thomas i dag har ønsket at trække sig fra sin post er en rigtig disposition, siger han.

Fra Christian Junker lyder det videre, at Danbred-bestyrelsen fortsat vil have fokus på at gennemføre de konkrete tiltag, der blev besluttet som følge af sagen om upassende adfærd.

Læs også