Entreprenør har fået styr på skavankerne

Landmand og entreprenør Christian Snebæk kom, efter eget udsagn, af med mangeårig albue-, skulder- og rygproblemer med kosttilskud

Den 69-årige landmand og entreprenør Christian Snebæk fra Øster Bjerregrav ved Randers har i mange år haft ondt i sin skulder og albue.

- Specielt om vinteren, når det var koldt, var det værst. Jeg kunne for eksempel ikke gå med et ur, hvor remmen var af metal, for så gjorde det ekstra ondt, og om natten sov mine fingre. Jeg har gået til fysioterapeut i lang tid, men det hjalp ikke rigtig. Mine led problemer kom igen, og især blev det helt galt med den ene albue, hvor ikke engang smertestillende piller hjalp, fortæller Christian Snebæk og fortsætter:

- Jeg havde også pokkers ondt i ryggen, og gik jævnligt til massage. Efter sommerferien i 2020 blev det helt slemt, så jeg kom på Hornbæk rygcenter, hvor de konstaterede at der er slitage i lænden, 3-4-5 lændehvirvel er slidte. Det eneste jeg fik besked på, var at tage piller, men det har jeg aldrig været tilhænger af, smiler Christian.

Blev inspireret af landmand

Det, der gjorde forskellen for Christian var en artikel han læste, om en kvindelig landmand, Karin Klysner som havde haft problemer med sin skulder, når hun skulle malke. Men – efter hun var begyndt at spise kosttilskud fra Sundhedsshoppen, havde hun ikke ondt i skulderne længere.

- Da jeg læste den artikel, tænkte jeg, det var pokkers, men det var jo en kvinde. Jeg søgte på Sundhedsshoppens hjemmeside, og der faldt jeg over en video, hvor Vagn Jensen, fra Hammel Maskinstation, på en video fortalte om, hvordan han er kommet af med hans skulder og albue problemer. Da jeg kender ham, tænkte jeg, at det ville han alligevel ikke fortælle, hvis det ikke var sandt, så jeg ringede straks til Kirsten Bak Hansen, som har Sundhedsshoppen, og to dage efter startede jeg op med fire forskellige produkter, som hun havde anbefalet mig, og jeg fulgte hendes plan, fortæller Christian.

Han mener selv, at kosttilskudsprodukterne har hjulpet, ligesom de også har hjulpet mod muskelkramper og en senere opstået tennisalbue.

Landmand og entreprenør

Christian købte gården med griseproduktion i 1975 i Øster Bjerregrav på tvangsauktion. Christian og hans kone Jytte kunne dog ikke leve af grisene, og derfor begyndte Christian at arbejde på Søften Maskinstation ved siden af hans landbrug.

Det endte med, at han i 1991 overtog Søften Maskinstation og til tider havde Christian 28 ansatte, men det mest normale har været omkring de 15 personer. I 2005 fandt han en kompagnon og de drev Søften Maskinstation indtil 2012, hvor Christian solgte sin andel da han blev 60 år.

Kirsten Bak Hansen og Sundhedsshoppen kan opleves i forbindelse med det kommende Kimbrerskue i det nordjyske, hvor hun er blandt udstillerne.

Læs også