Forbudsforlængelse rammer minkindustrien: Følgeerhverv kaster håndklædet i ringen

I denne uger besluttede Folketinget, at forbuddet mod minkavl blev forlænget ét år, så det nu først bliver lovligt at drive minkavl i Danmark igen til 2023. Beslutningen rammer både de avlere, der gerne ville startet produktion op igen, men også de følgeerhverv, der er afhængige af dansk minkproduktion. To af dem har nu givet op og søger om ekspropriering.

GVA Gruppen producerer blandt andet vandingsanlæg til minkgårde. Foto: GVA Gruppen Erik Westergaard er tidligere minkavler og ejer også en virksomhed, der sælger skraberuller til minkavler i ind- og udland. Foto: Erik Westergaard GVA Gruppen ligger på Gjøl i Nordjylland, tæt op ad en række tidligere minkgårde. Foto: GVA Gruppen Erik Westergaard har produceret skraberuller til minkpelse siden 1988 og har brugt meget tid på at udvikle sine ruller. Foto: Erik Westergaard

Der var lys for enden af tunnelen for Hans Batsberg, der ejer den nordjyske virksomhed GVA Gruppen. Et spinkelt håb om at kunne køre sin forretning videre – i hvert fald i en mindre grad. Et håb, der nu er blevet slukket helt.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også