Danish Genetics stopper alle nye aktiviteter og leverancer til Rusland

Genetikselskabet Danish Genetics er det seneste landbrugsselskab til at stoppe aktiviteter i Rusland.

Genetikselskabet Danish Genetics, som producerer dyr og sæd til avl, sætter nu ligeledes en stopper for sine aktiviteter i Rusland. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

- Det smerter os at høre om de tusinder af tabte liv og millioner af mennesker, der rammes af Ruslands invasion. Danish Genetics fordømmer invasionen på det kraftigste og støtter fuldt op om de sanktioner EU, samt andre lande og internationale organisationer har indført, udtaler Henrik Biilmann, CEO hos Danish Genetics.

Danish Genetics og partnerkredsen fortæller, at man føler med den del af befolkningen i Rusland, som nu påvirkes af sanktionerne uden at være direkte part i krigen, herunder sine partnere i Rusland.

- Derfor har en beslutning om at stoppe aktiviteterne heller ikke været nem, men vi ser ikke anden vej at gå, end at stoppe med at sælge dyr og sæd til kunder i Rusland som situationen er nu. Dermed også et stop for alle nye aktiviteter i Rusland, slutter Henrik Biilmann.

I løbet af ugen har en række andre landbrugsselskabet som Arla, DLG, Danish Agro og DLF også valgt at stoppe salg til Rusland. DLF har dog valgt beholde sine russiske afdelinger, hvor der arbejder 30 medarbejdere. 

Læs også