Fuldt hus hos Heden

Mange lagde vejen forbi, da Heden Maskinforretning i sidste uge holdt åbent hus med mulighed for også at prøve de forskellige maskiner.

Interessen var stor og strømmen af mennesker tiltagende, da Heden Maskinforretning i sidste uge holdt åbent hus. Her inviterede de – sammen med deres kerneleverandører indenfor landbrug og have/park - til demonstration af forretningens mange maskiner.

- Det er rart at kunne invitere igen. Normalt har vi holdt åbent hus første weekend i marts, men efter corona, hvor vi blev nødt til at være ude, fandt vi ud af de fordele, der også er ved det. Så nu prøver vi det her af, hvor man – udover at møde de mange eksperter inden for netop deres område – også kan komme ud og prøve maskinerne i marken. Og for at kompensere for, at det ikke er over en weekend, holder vi åbent helt frem til klokken 20, lød det fra salgskonsulent Allan Mortensen, der anslog, at de inden afrunding klokken 20, ville rammen i omegnen af 1.000 besøgende.

- Vi viser stolt frem og byder kunderne ind til en hyggelig dag. Det har vi glædet os meget til, sagde han.

 

Ny model med øget komfort

Blandt de deltagende leverandører var Bo Moison, produktchef hos Agco Danmark, der er importør af Massey Ferguson traktorer. Han fremhævede blandt andet deres helt nye model 7S.190.

- Den vi har stående her hos Heden Maskinforretning, er den første på Fyn og netop solgt til Gråsten Landbrugsskole.

- Den er en videreførelse af 7700S-serien og udmærker sig specielt i førerhuset med nyt kørearmlæn, hvor al betjening er samlet og en ekstra god komfort, fortalte han og berettede ligeledes om et lavere støjniveau.

 

 

Trinløs »Tractor of the year«

Også Massey Ferguson 8S undgik ikke produktchefens rosende ord.

- Den er lige kommet i en trinløs variant, hvilket virkelig fuldender den traktor, sagde han og mindede om, at model 8S vandt »Tractor of the year« på grund af blandt andet lav støj og let betjening.

100 grader varmt vand fjerne ukrudtet

I have- og parkafdelingen fremviste salgskonsulent hos Heden Maskinforretning, Glenn Nielsen engageret den elektriske Weedkiller fra Stama.

- Her ukrudtsbehandler man med varmt vand, og som noget nyt i Danmark, kan den nu køre på el, fortalte han.

Weedkiller er udstyret med en op til 80 meter lang slange og et alternativ til ukrudtsbrænderen.

- Men på grund af vandet, kan man komme tættere på eksempelvis hækbeplantning, og man får en længere og bedre effekt. Det varme vand, der er over 100 grader celcius, behandler ned til 1-2 centimeter i jorden, og får dermed fat i de ukrudtsfrø, der ligger og forspirer, forklarede Glenn Nielsen.

Weedkiller fås i en version med en 300 liters tank og en med en 600 liters tank. De 300 liter vand rækker til 25 kvadratmeter, hvilket ifølge Glenn Nielsen og Stama ansvarlig Thorkild Vind, er rigeligt, da anvendelsen primært er til kantbehandling og eksempelvis behandling under en hæk.

Heden har forhandlet Weedkiller i et halvt år og mærker især interesse fra boligforeningen og kirkegårde, hvor også det, at den er meget støjsvag sammenlignet med en benzindreven, bliver bemærket.

 

Batteridreven plæneklipper

Også Stiga er røget med på batteriverdenen og har nu syv plæneklipper-modeller og to yderligere på vej, der kører på batteri.

- Den helt store fordel ved en elektrisk plæneklipper er, at den er støjsvag, og at der ingen sliddele er på den. Der er ingen olie, der skal skiftes, eller remme der går i stykker, påpegede distriktschef hos Stiga, Johannes Tetens.

Han garanterer, at man hurtigt lærer at køre med en batteriklipper, og at de især er populære på campingpladser, hvor de gør det muligt at slå græsset uden at larme synderligt.

Læs også