Skræddersyede bygningsprojekter til landbruget

Ingeniørvirksomheden Læssøe-Simonsen bygger haller for landbruget og har for tiden stor succes med plantørringsanlæg af træ

Læssøe-Simonsen arbejder med skræddersyede løsninger, når der eksempelvis skal laves maskinhuse og kornlagre – kort sagt landbrugshaller.

- Vi bygger mest kornopbevaring til landbruget. Vi producerer selv plantørringsanlæg af træ, som vi også bygger ind i opbevaringen, siger Jesper Simonsen, der er bygningsingeniør og medejer af virksomheden.

Plantørringsanlæggene kan både leveres i forbindelse med opførelsen af en ny hal, men også, hvis der er behov for det i en eksisterende bygning. Anlæggene er beluftningsgulve, som er lavet af sibirisk lærk eller hårdt træ.

Følger projekter helt til dørs

Brædderne til beluftningsgulvene producerer Læssøe-Simonsen selv. Virksomheden har nemlig specialiseret sig i at levere en samlet pakke, så kunder ikke behøver at henvende sig til flere forskellige leverandører, når der skal bygges.

- Vi tilbyder totalentreprise. Når kunderne ringer, tager vi en snak om, hvad de har brug for. Så kommer vi med et forslag og en pris. Hvis kunden tager imod tilbuddet, så følger vi projektet helt i mål, siger Jesper Simonsen og fortsætter:

- Det gælder også, hvis der skal myndigheder indover. Vi sørger eksempelvis gerne for tilladelser fra kommunen.

Trægulv er et nicheprodukt, men det bliver også forhandlet af andre. Typisk sælger virksomhederne enten løsninger til opbevaring af korn, eller bygger haller - ikke begge dele. På den måde adskiller Læssøe-Simonsen sig fra konkurrenterne, fordi de netop kan levere den samlede løsning med bygning af haller og beluftningsgulve af træ.

Gang i udviklingen

Virksomheden bygger både store og små projekter, men for Jesper Simonsen er det tydeligt, hvordan udviklingen har haft indflydelse på hans arbejdsopgaver inden for landbruget.

- Der bygges større og større. Det er klart, at vi ikke laver lige så mange små haller, som vi gjorde for 20 år siden, siger han.

- Frøavl er meget oppe i tiden i Danmark, og det er en højværdiafgrøde, så der vil mange landmænd gerne ofre penge på ordentligt tørreudstyr. Hvis det ikke fungerer, kan der være meget store økonomiske tab, påpeger Jesper Simonsen.

- Der bygges større og større. Det er klart, at vi ikke laver lige så mange små haller, som vi gjorde for 20 år siden.

Jesper Simonsen

Læssøe-Simonsen arbejder både med større og mindre projekter, og det kan både være maskinhuse, haller, plantørringsanlæg, stalde og meget mere. Der er primært fokus på Sjælland og Lolland-Falster, og virksomheden har base i Hårlev ved Køge.

Læs også