Nykredit uddanner landbrugsrådgivere i bæredygtighed
Rådgiverne i Nykredits landbrugscentre har gennemført et uddannelsesforløb inden for bæredygtighed. Det skal give bankens landbrugskunder bedre sparring om, hvordan de kan mindske deres klimaaftryk.

Formålet med uddannelsen er at give Nykredits landbrugskunder bedre sparring om, hvordan de kan mindske deres klimaaftryk. Foto: John Ankersen
I samarbejde med Seges Innovation lancerede Nykredit sidste år en ny uddannelse inden for bæredygtighed, som rådgiverne i bankens landbrugscentre nu har gennemgået.
Uddannelsen har haft til formål at give medarbejderne et tæt kendskab til bæredygtige løsninger i landbruget samt centrale værdikæder og aktører. Det skal klæde dem bedre på til at indgå i dialog med bankens kunder om, hvordan deres landbrugsbedrift kan blive mere klimavenlig.
- I Nykredit ønsker vi at bidrage til udvikling både i by og på land, og det er vigtigt for os at gøre, hvad vi kan for at skabe et grønnere Danmark. Da vi er foreningsejet og samtidig den største udlåner til landbruget, har vi mulighed for at bidrage til den grønne omstilling i sektoren. Det gør vi i forvejen ved at tilbyde grønne lån, men ved at uddanne vores rådgivere i bæredygtighed får de nu også en ekstra grøn dimension, forklarer Tonny Thierry Andersen, som er koncerndirektør for Banking i Nykredit.
- Det betyder, at de nu ikke kun kan give rådgivning omkring finansielle forhold, men at de også kan give vores kunder i landbruget inspiration til, hvordan de kan komme over i mere bæredygtige løsninger, sænke deres udledning og samtidig skabe merværdi for deres landbrugsbedrift. Det glæder vi os til at bidrage med, tilføjer han.
Skal mindske klimaaftryk
Uddannelsen er både udviklet og afviklet i samarbejde med Seges Innovation, som er videns- og innovationshus for landbruget. Og her vækker det også begejstring, at Nykredit nu taget endnu et skridt for at bidrage til den grønne omstilling i landbruget.
- Vi oplever, at mange landmænd gerne vil omstille deres bedrift til at blive mere klimavenlig, og at de efterspørger sparringspartnere, som har sat sig ind i problemstillingerne. Derfor er vi glade for, at Nykredit har valgt at uddanne deres landbrugsrådgivere i bæredygtighed. Der arbejdes på fuld tryk med at udvikle nye metoder til at mindske klimaaftrykket ved fødevareproduktionen. Derfor er det rigtig positivt, at Nykredits rådgivere på et solidt fagligt grundlag kan gå i dialog med landmanden om, hvilke muligheder der er for at gå i en mere grøn og bæredygtig retning, siger Hans Roust Thysen, som er klimachef hos Seges Innovation.
Omkring 60 medarbejdere i Nykredits landbrugscentre har gennemgået uddannelsen, der har varet cirka et år, og her ser man da også frem til at tage de nye kompetencer i brug.
- Uddannelsen har givet mig en langt større viden om bæredygtighed inden for landbrug. Derfor kan jeg også indgå i dialog med vores landbrugskunder på et langt højere niveau end tidligere i forhold til, hvordan de kan overgå til nye grønne løsninger, som andre har haft succes med. Det ser jeg virkelig frem til at kunne hjælpe vores kunder med, siger Birgitte Berg Laustsen, som er seniorlandbrugsrådgiver i Landbrugscenter Nordjylland Viborg.