Hedegaard og Danish Agro i fusion

Grovvarevirksomheden Hedegaard bliver nu fusioneret ind i ejerkoncernen Danish Agro. Det skal skabe en endnu stærkere virksomhed til gavn for de danske landmænd.

I over 100 år har grovvareselskabet Hedegaard A/S været leverandør til dansk landbrug. Nu skal virksomhedens næste skridt tages, idet Hedegaard og Danish Agro fusionerer med sidstnævnte som fortsættende selskab.

Fusionen sker i forlængelse af, at Danish Agro i 2020 fik fuldt ejerskab af Hedegaard.

- Hedegaard har en fantastisk historie, som vi vil bygge videre på, når virksomheden nu bliver fusioneret med Danish Agro. Vi er siden 2020 nået langt i vores bestræbelser på at skabe fælles fodslag, og nu tager vi dette skridt, der vil være til gavn for både kunder, medarbejdere og ejere, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro.

Han understreger, at alle medarbejdere i Hedegaard fortsætter i Danish Agro.

For Mads Kristensen og Henrik Bendtsen, der har kørt parløb som adm. direktører i Hedegaard siden 2020, er fusionen naturlig set i lyset af landbrugets strukturudvikling og større fokus på digitalisering og bæredygtighed.

Henrik Bendtsen fortsætter som markedsdirektør, mens Mads Kristensen fortsætter som direktør for energi, biogas mv. i Danish Agro.

I 2022, der bliver Hedegaards sidste regnskabsår, kommer selskabet ud med en rekordomsætning i omegnen af tre milliarder kroner og et yderst tilfredsstillende driftsresultat i niveau 35 millioner kroner.

Med fusionen vil Danish Agros danske grovvareforretning have en samlet årlig omsætning på ca. 12 mia. kr. Forventningen er, at fusionen bliver implementeret i løbet af foråret 2023.

Læs også