Vertikalt landbrug kaster håndklædet i ringen

Blandt andet stigende el-omkostninger betyder, at virksomheden Refarmed kaster håndklædet i ringen, skriver Agriwatch.

Virksomheden dyrkede afgrøder som salat, brøndkarse og purløg.

- Konkursen skyldes hovedsageligt energikrisen. Vi startede med at bygge en større vertikalfarm i 2020, hvilket ikke just var god timing. Det har været likviditeten, som vi blev presset på til sidst. Alle omkostningerne er steget i den periode. Generelt er vores omkostninger i produktionen steget med 23 procent i forhold til, hvad vi budgetterede med, siger Camilla Enge, som ejer majoriteten af virksomheden, til Agriwatch.

Refarmed havde 250 kvadratmeter med afgrøder i lag, der samlet set var over 4,5 meter i højden.

Refarmed leverede grøntsager til kantinevirksomheden Jespers Torvekøkken, hvilket sikrede afgrøder til omkring 200 virksomheder.

Virksomheden er stiftet i 2015. Den havde i 2017 planer om at etablere et 500 kvm stort højteknologisk væksthus og 1.000 kvm frilandsareal til blandt andet økologisk dyrkning på taget af shoppingcentret Fields på Amager.

Læs også