Danske bæredygtige plankeborde

Bæredygtig og lokal produktion hos den sjællandske virksomhed Hesselholm Plankeborde, der nu udvider forretningen til også at omfatte Jylland.

Hesselholm Plankeborde er en familiejet virksomhed, der ligger midt i det smukke Odsherreds bløde og bakkede landskab. Nærheden til naturen og det bæredygtige element gennemsyrer virksomheden.

Træet håndteres fra skov til færdigt plankebord af de samme mennesker. Opskæringen til store planker foretages på eget savværk, hvorefter rejsen fra råt træ til raffineret plankebord kan begynde i det gamle snedkerværksted.

Nu udvider den sjællandske familievirksomhed sin forretning til også at omfatte Jylland. Der søges netop nu to til tre salgspartnere, som har tid, plads og lyst til at vise og sælge de unikke plankeborde. Et nedlagt landbrug, fritidslandbrug eller lignende kan danne rammen om at præsenterer bordene bedst og mest autentisk.

Fra skov til bord

Hesselholm Plankeborde fremstilles af hele træstammer, skovet i danske statsskove. Fælles for alle bordene er, at de er slidstærke, hårdføre og nemme at vedligeholde – for et plankebord er et brugsbord og det skal være praktisk i brug.

Hvert bord er unikt og der er ikke to, der er ens. Det er altid et mål at søge det ypperste udtryk i det enkelte bord. Finde de smukke linjer og åretegninger i planken. Besøgende kan se, dufte og virkelig fornemme hele processen fra stamme til færdigt bord.

Der sælges typisk mange borde i varianter fra 160 til 360 centimeter. Den unikke forretningsmodel, hvor hele produktionen fra skov til færdigt bord foregår »in-house« gør at priserne ligger cirka 40 procent under markedspriserne og med 1.000 solgte borde årligt bare på Sjælland, er der tydeligvis potentiale til også at betage – og indtage, det jyske.

Læs også