Danish Agro skaber valuta i udlandet og på maskiner

100 fynske medlemmer mødte i tirsdags andelsgrovvarekoncernens ledelse ved regionsmødet i Odense.

I disse år henter de store andelsselskaber mange gode penge hjem til deres ejere, de danske landmænd, fra udlandet.

Det blev senest tirsdag aften med al tydelighed beskrevet for de fynske medlemmer i Danish Agro, da de var samlet til regionsmøde i Odense Congress Center.

Andelsgrovvarekoncernen havde i 2017, sammen med sine tætte samarbejdspartnere, Vestjyllands Andel og tyske Agravis, en omsætning uden for landets grænser i niveauet 13-14 milliarder kroner, blandt andet gennem den største markedsandel i Finland, og via opkøb sidste år som nu Sveriges tredjestørste grovvareudbyder. Også resultaterne i Baltikum har været opløftende.

Tyske udfordringer

Til gengæld blev der ved mødet ikke lagt skjul på, at der er udfordringer i Tyskland efter opkøbet af grovvaredelen i Getreide AG – i dag Ceravis AG.

Koncernchef Henning Haahr nævnte, at der i 2017 dernede var et minus i det ordinære driftsresultat på 42 millioner kroner mod et dobbelt så stort underskud i 2016.

Danish Agros samlede omsætning blev på 31,4 milliarder kroner, eller meget tæt på rekorden fra 2016 på 31,5 milliarder. Det skal ses i lyset af udfordringerne sidste år med lavere produktpriser og en sen og våd høst, blev det nævnt af koncernledelsen overfor de omkring 100 deltagere ved mødet i Odense.

Overskuddet før skat hos Danish Agro var sidste år på 613 millioner kroner, mod 626 millioner året før.

Læs mere fra regionsmødet i næste uges LandbrugFyn.

 

Læs også