bannerPos

Danish Crown vil investere 1,6 milliarder kroner

05-12-2019 14:00
Danish Crown vil det kommende år investere et milliardbeløb i modernisering, udvidelser og generelle forbedringer på koncernens slagterier og fabrikker i både Danmark og Europa.

For at beholde placeringen som en af de førende fødevarevirksomheder i Europa vil Danish Crown investere i hele koncernen og ikke mindst på de danske slagterier og fabrikker. I regnskabsåret 2019/20 er der planlagt investeringer på koncernniveau for cirka 1,6 milliarder kroner, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Formålet er at fremtidssikre produktionen.

- I vores investeringsplan i Danmark og Polen har vi fokus på at øge automatiseringen på de områder, det giver mening og samtidig er en god økonomisk løsning på sigt. Der kommer hele tiden nye teknologiske muligheder og ved at investere i de bedste af dem, kan vi øge produktiviteten og fleksibiliteten i produktionen, siger COO i Danish Crown, Preben Sunke.

I Pork, Foods og i Polen

De største investeringer i det kommende år forventes at gå til Danish Crown Pork, Danish Crown Foods og Sokolow i Polen.

I Danish Crown Pork forventes investeringer i størrelsesorden 400 millioner kroner i dette regnskabsår, mens der forventes investeringer for cirka 900 millioner kroner tilsammen i Danish Crown Foods og Sokolow i Polen.

- Vi er en stor koncern med mange slagterier og forædlingsfabrikker i hele Europa, og det nye i år er, at vi i højere grad fokuserer vores investeringer inden for vores strategiske produktkategorier. Tidligere har fokus i større grad været at se på investeringer per forretningsenhed og per fabrik, men det giver mere værdi, når vi stiller skarpt på særlige indsatsområder på tværs af koncernen, når vi planlægger investeringerne, siger Preben Sunke.

Mindre manuelt arbejde

En af de største enkeltstående investeringer, der planlægges i Danmark, er på Danish Crown-slagteriet i Horsens, fremgår det af meddelelsen.

Selvom slagteriet i Horsens kun er 15 år gammelt, er der sket meget med teknologien siden opførelsen, og derfor skal pakkeri-afdelingen moderniseres og automatiseres i større grad, end den er nu.

Danish Crown forventer at investere omkring 60 millioner kroner til første etape, som skal foregå i 2019/20. Produktionsdirektør i Danish Crown Pork Per Laursen fortæller, at moderniseringen i høj grad handler om, at pakkeriet skal igennem et teknologiløft.

- Det er en opgradering med mere automatisering, vi skal lave i pakkeriet i Horsens. Det kan f.eks. være friarmsrobotter, som man kan sætte forskelligt værktøj på. Det vil øge kapaciteten i vores pakkeri, fordi vi med sådan en løsning kan erstatte meget manuelt arbejde med maskiner, siger Per Laursen.

Produktionsdirektøren lægger også vægt på, at investeringerne på de danske slagterier skal fremtidssikre produktionen. Siden sommer har Danish Crown oplevet en stor efterspørgsel på grisekød til Kina, og det ændrede kravene til produktionen i Danmark.

- Det er vigtigt, at vi er bevidste om, at investeringerne sikrer fleksibiliteten i produktionen. Den store efterspørgsel fra Kina har betydet, at vi har skullet pakke langt mere, end vi gjorde før. Det har krævet stor omstilling. Men der kommer også en dag efter Kina-situationen igen, hvor der kommer nye krav til produktionen., siger Per Laursen.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next