DLG styrker sin tyske markedsposition yderligere

Med en omsætning på mere end 32 mia. kr. er Tyskland ubetinget DLG's største marked. Nu styrker den store landbrugskoncern sin position i landet yderligere med datterselskabet HaGe's opkøb af de resterende 44% af aktierne i grovvareselskabet Raiffeisen Agrodienst LEV Grevesmühlen GmbH & Co (RAD).

DLG-koncernens tyske grovvareselskab, HaGe, styrker sin geografiske tilstedeværelse i det nordlige Tyskland ved at overtage samtlige aktier Raiffeisen Agrodienst LEV Grevesmühlen GmbH & Co (RAD). Selskabet har en omsætning på 300 mio. kr. og har en stærk markedsposition i den nordvestlige del af Mecklenburg-Vorpommern.

– Vi godt tilfredse med, at HaGe med denne aftale udbygger sin position på det tyske marked og samtidig skaber nye muligheder for fremtidig vækst. RAD er et selskab, der passer godt ind i HaGes portefølje og er strategisk rigtigt placeret ift. koncernens øvrige tyske grovvareaktiviteter, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

RAD, blev etableret i 1991 som et joint venture mellem LEV Ostholstein eG og HaGe. Selskabet havde i 2019 en kornindgang på 150.000 ton og sælger desuden planteværn, såsæd og gødning. Som storeksportør af blandt andet brødhvede er RAD strategisk godt placeret i forhold til HaGes havneanlæg i Rostock, hvor kapaciteten i 2019 blev udvidet med fire nye siloer, så den samlede kapacitet nåede op på i alt 130.000 tons.

For at tilpasse sig den strukturelle udvikling på det tyske marked er de to selskaber blevet enige om en aftale, hvor HaGe overtager de resterende 44% af aktierne i RAD. Handlen er betinget af de tyske konkurrencemyndigheders godkendelse.

- RAD er en solid virksomhed, og det er helt i tråd med både koncernens og HaGes strategi, at vi nu ønsker at overtage alle aktierne i selskabet. RAD vil blive en integreret del af HaGe, og kunderne vil få glæde af HaGes samlede know-how og brede produktportefølje, siger Henrik Madsen, CEO i HaGe.

Om HaGe

HaGe er et af Tysklands tre førende grovvareselskaber, og med en kornomsætning på over 4 mio. ton er HaGe Tysklands største korneksportør. HaGe omsætter for ca. 15 mia. kr. årligt og beskæftiger 1.600 medarbejdere med en fremtrædende markedsposition i den nordlige og østlige del af Tyskland. Selskabet dækker hele det tyske marked inden for salg af foder, gødning, planteværn og såsæd. HaGe har været et datterselskab i DLG siden 2008.

Læs også