bannerPos

Globalt selskab overtager Biomin i millardhandel

Biomin, der blandt andet producerer fodertilsætningsstoffer, er en del af Erber Group, som netop er blevet opkøbt i en gigantisk handel.
12-06-2020 13:43

Selskabet Royal DSM overtager Erber Group, som ejer det i landbruget velkendte firma Biomin.

Royal DSM, der er en global virksomhed inden for ernæring, sundhed og bæredygtighed, køber det Østrig-baserede selskab Erber Group til en værdi af 980 millioner euro (7,3 milliarder kroner, red.).

Erber Group ejer virksomhederne Biomin og Romer Labs, der er specialiserede primært inden for mykotoksin-risikostyring samt løsninger inden for dyretarmsundhed, foder og fødevarer. Romer Labs supplerer også DSM’s salg af ernærings- og sundhedstilbud til mennesker.

De opkøbte virksomheder har ifølge DSM samlet set haft et salg på 330 millioner euro (2,5 milliarder kroner) det seneste år. Desuden har de en omregnet Ebitda-margen på over 20 procent set over de seneste tolv måneder (​​til og med marts 2020) med en høj, encifret organisk salgsvækst i de sidste fem år.

- Med avancerede forsknings- og produktionsfaciliteter og cirka 1.200 medarbejdere over hele i verden er erhvervelsen af ​​Erber Group en unik strategisk mulighed, der giver indtjeningsfremmende synergier, lyder det i en meddelelse fra DSM.

Foderalternativer

Biomin er med forskellige patenterede løsninger ifølge DSM verdensledende på markedet for risikostyring af mykotoksiner. Og med produktion af foderalternativer til antibiotika er virksomheden også blandt de største inden for management af dyretarmsundhed.

Handlen forventes afsluttet i fjerde kvartal i 2020.

Erber Groups to virksomheder Sanphar og EFB er ikke en del af opkøbet.

mip

 

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next