Kommende fusion kommer både kunder og medarbejderne til gode

Ikke bare kunderne vil komme til at nyde godt af en fusion mellem LMO og Centrovice. Det giver også medarbejderne en række fordele og gør den nye virksomhed endnu mere interessant for unge mennesker at arbejde i.

Hvordan det helt praktisk kommer til at forløbe, hvis LMO og Centrovice inden længe smelter sammen i forhold til de omkring 600 medarbejdere, vides endnu ikke. En ting kan manden med direktørkasketten dog garantere.

- Alle kontorer, store som små, bibeholdes. Uanset om det ligger i Østervrå, Aars, på Samsø, Ærø eller Fyn for den sags skyld, fortæller Jan Winther, som efter en kommende fusion stadig vil stå øverst i organisationsdiagrammet.

At bibeholde alle kontorer er et fuldstændig bevidst valg i forhold til både kunder og medarbejdere.

- I hverdagen vil kunderne stadig henvende sig til deres rådgiver, og rådgiveren vil stadig møde ind der, hvor han eller hun plejer at møde ind. Det er rigtig vigtigt for os at sikre nærheden, og det at være i øjenhøjde, fortæller Jan Winther.

Flere muligheder

Den jysk-fynske fusion vil ikke alene komme kunderne til gode med full-line-rådgivning og en højere grad af specialistviden. Vokseværket vil i lige så høj grad være en gevinst for de ansatte.

- Når vi kigger rundt, også uden for vores erhverv, kan vi se, at de unge søger de store virksomheder. De ved godt, at der er rigtig mange muligheder som medarbejder i en stor virksomhed, sige Jan Winther, som derfor ser positivt på at tiltrække nye medarbejdere.

En af årsagerne til, at både kommende og nuværende medarbejder vil vælge landets kommende største rådgivningsvirksomhed, er ifølge direktøren en større mulighed for at specialisere sig.

- Nogle rådgivere vil gerne specialisere sig indenfor et område, og det har han eller hun i endnu højere grad muligheden for nu, siger Jan Winther.

Han oplever rådgivere, som trives i roller som for eksempel kvægrådgiver, mens andre gerne vil specialisere sig inden for et specifikt kvægområde. En ting som der bliver rigtig god mulighed for nu.

- Det falder rigtig godt i tråd med, at vi har en gruppe deltidsmænd, som ofte efterspørger den mere generelle rådgivning, mens vi også har en stor gruppe produktionslandmænd, som mere og mere efterspørger specialviden, forklarer Jan Winther.

Tryghed i fremtiden

Direktøren er også glad for at kunne sikre både kunder og ansatte endnu mere tryghed.

- Ved den her fusion fremtidssikrer vi virksomheden. Det betyder blandt andet, at både kunder og de ansatte kan være trygge ved, at vi også er i branchen om både 10 og 15 år, fortæller Jan Winther.

Direktøren kan ikke oplyse i hvilket omfang en kommende fusion vil have betydning for antallet af medarbejdere. Han oplyser, at man ikke ved, om nogle stillinger efter en fusion bliver overflødige, eller om man for eksempel vil samle administrative medarbejdere et sted.

- Det har vi slet ikke taget stilling til. Første skridt er at få stemt fusionen igennem, siger Jan Winther, og slår fast, at kunderne stadig har brug for rådgivning i morgen.

Jan Winther håber og tror, at denne fusion blot er et skridt på vejen mod en endnu større virksomhed og dermed på sigt også flere medarbejdere.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

Læs også