Skov køber canadisk ventilationsvirksomhed inden for kvæg

Canadisk virksomhed med omsætning på 64 millioner kroner er blevet overtaget af Skov A/S, der producerer ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion

Skov A/S, der producerer ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion, overtager pr. 1. oktober 2019 den canadiske virksomhed Secco International Inc., der er specialist i ventilationssystemer til kvæg.

Skov har 1. oktober overtaget 80 procent af virksomheden, mens de nuværende to ejere af Secco fortsat har en 20 procent ejerandel.

Virksomheden er etableret i år 2000 og har hovedsæde i Saint-Hyacinthe, tæt på Montréal i staten Quebec, Canada.

-Vi har i længere tid været på udkig efter en virksomhed, der kan supplere vores nuværende forretning, så vi også kan levere klimaløsninger til kvægstalde, fortæller adm. direktør Jørgen Yde Jensen, Skov A/S i en pressemeddelelse.

Secco har 45 medarbejdere og omsatte i seneste regnskabsår 2018/19 for ca. 64 millioner kroner. Virksomheden har en dominerende position på hjemmemarkedet og har et netværk af forhandlere i primært Nordamerika, Europa, Rusland og Japan.

-Secco er ligesom Skov en virksomhed, der lægger vægt på høj kvalitet og værdiskabelse for kunderne. Vi har besøgt Secco og deres kunder flere gange i den seneste tid, og kvaliteten og performance af virksomhedens løsninger er helt i top, fortsætter Jørgen Yde Jensen.

Secco har i en periode været på udkig efter et samarbejde med en international virksomhed, der kan sikre deres globale udvikling og accelerere den fremtidige vækst. Virksomheden har lagt vægt på at indgå i en koncern med samme forretningsmæssige værdier.

-Vi bibeholder Secco som en selvstændig virksomhed med eget brand og egne salgskanaler, mens vi vil udnytte de produkt- og markedsmæssige synergier, der er mellem de to virksomheder, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Secco´s mekaniske produkter er kendt for at være førende inden for kvægbranchen, mens SKOV vil kunne tilføre ny styringsteknologi, der vil give kvæg- og mælkeproducenter et endnu bedre klima og produktivitet i staldene.

- SKOV overtager en virksomhed, der produktmæssigt komplementerer os godt, og som er økonomisk veldreven. Jeg er sikker på, at opkøbet vil bidrage positivt til begge virksomheder, og vi glæder os til at komme i gang, afslutter Jørgen Yde Jensen.

Opkøbet sker i forbindelse med, at en af Secco´s ejere har ønsket at træde ud af forretningens ledelse inden for det næste år, mens den øvrige ledelse og medarbejderstab fortsætter som hidtil.

Læs også