bannerPos

Rådgiver: Straffen for at betale små udgifter med selskabets kreditkort er alt for hård

Alle er enige om, at landmænd, der ulovligt hæver penge i deres selskab, skal straffes. Men de seneste par år har myndighederne strammet reglerne så meget, at vi nu er havnet i den modsatte grøft, hvor småfejl bliver straffet unødigt hårdt, mener Palle Offersen, seniorkonsulent i Patriotisk Selskab. 

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
08-01-2020 14:11
En hovedaktionærs mellemregning med selskabet kan koste dyrt i skat. Det er imidlertid ude af proportioner, når der er tale om mindre beløb og banale forglemmelser, mener seniorkonsulent i Patriotisk Selskab, Palle Offersen.

Mere eller mindre uskyldige bevægelser på en mellemregningskonto i et selskab kan få store skattemæssige konsekvenser for hovedaktionæren. Skattemyndighederne betragter nemlig bevægelserne som ulovlige aktionærlån i selskabet, og så falder skattehammeren tungt: 

Det ulovlige lån vil typisk blive beskattet som udbytte eller løn, og dermed skal hovedaktionæren ofte betale en marginalskat af beløbet på cirka

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next