bannerPos

Nyt samarbejde om New Holland-maskiner på Fyn

- Mellem syv partnere vil der være en klar forøget servicesikkerhed, og vi aktiverer stordriftsfordele mellem os uden at miste nærhed til kunderne, udtaler Jesper Kragmann, Kragmann A/S, i forbindelse med det nye strategiske samarbejde med »Lyngfeldt-familien«. Arkivfoto

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
08-10-2020 15:52
Egebjerg Smedie ApS og Kragmann A/S indleder strategisk samarbejde med Lyngfeldt A/S om markedsføring, salg og service af New Holland-landbrugs- og entreprenørmaskiner på Fyn.

Pr. 1. januar 2021 vil Egebjerg Smedie og Kragmann indgå i »Lyngfeldt-familien« med ansvar for New Holland-landbrugs- og entreprenørmaskiner på Fyn og øerne, på lige fod med Maskinpartner, SP Maskiner, Lykkesmeden og Landbrugsservice Kolind, for deres respektive områder.

- Fyn er fin, men for lille, udtrykte Kragmann i pressen allerede for fem år siden.

- Leverandørkrav til kompetencer blandt forhandleres medarbejdere er for stigende, og for at kunne yde den bedst mulige indsats i forbindelse med service og salg til kunderne i landbrugs- og entreprenørbranchen vil en fortsat specialisering være nødvendig. Specialisering kræver volumen, og som konstateret er Fyn ikke tilstrækkelig stor nok, udtaler maskinhandler Jesper Kragmann, Kragmann A/S.

Egebjerg og Kragmann anser sig selv for blivende kræfter i branchen, og har derfor valgt at blive »en del af noget større«, så alle i familien kan trække på hinandens ekspertise til fordel for både kunder, ansatte og forretningerne hver især, hedder det i en pressemeddelelse.

Større bedrifter

Der foregår en konsolidering i maskinbranchen såvel som i landbruget, hvor det medfører større bedrifter med færre og mere effektive maskiner. Afledt heraf øges sårbarhed ved maskinstop i de meget koncentrerede driftsperioder.

- Flere i maskinhandlerbranchen arbejder mod færre geografiske enheder med langdistanceservicebiler. Vi vil i vores samarbejdsaftale bibeholde nærhed til kunderne. Mellem syv partnere vil der være en klar forøget servicesikkerhed, og vi aktiverer stordriftsfordele mellem os uden at miste nærhed til kunderne, forklarer maskinhandleren, og fortsætter:

- Vi har i en årrække afsondret muligheder for samarbejder, der kunne gøre os større, og vi er glade for, at Lyngfeldt ser samme fordele, som vi gør. Vi vil gerne være på forkant med udviklingen og frivilligt indgå i en stærk alliance, som vi også kan komme til at sætte vores præg på og være med til at udvikle i fremtiden, slutter han.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next