bannerPos

Uændret notering for slagtekvæg

Afregningspriserne for slagtekvæg er uændrede denne uge, og Himmerlandskød fastholder således noteringen for samtlige kategorier.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
22-10-2020 13:39

Store tilførsler af slagtedyr gør, at alle anlæg stadig udnyttes fuldt ud i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup, skriver Himmerlandskød A/S i en markedsinformation til okse- og kalvekødsmarkedet.

På hjemmemarkedet er der en øget efterspørgsel på hakket kød og udskæringer til hverdagsretter med pæne ordrer herpå. Afsætningen af opskåret kød forløber i et langsomt tempo grundet store, disponible mængder i markedet.  

Coronasituationen og strammere restriktioner i forbindelse hermed udfordrer især eksporten til Sydeuropa, hvor salget er gået væsentligt ned. Derudover påvirker coronaudbredelsen flere europæiske kunder, hvor produktionerne kører på nedsat kraft.

Afregningspriserne for slagtekvæg er uændrede denne uge, og Himmerlandskød fastholder således noteringen for samtlige kategorier.

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next