Oplev Island i sommerskrud

Det bliver i høj grad natur og kultur, der er i fokus på en syv dage lang rejse til øen højt mod nord i dagene 21.-27. juli 2020.

Island er et fascinerende land, der adskiller sig markant fra resten af Norden med sin geotermiske undergrund. 

Med sin vulkanske oprindelse, som er ganske ung geologisk set, er der ikke færre end 130 vulkaner. Det giver landet højt mod nord et tæppe af mageløse farver fra de grønne marker, de grå fjelde, de øde lavamarker og de områder, hvor jordens indre varme lader sig både se og lugte. 

Mineralerne fra undergrunden farver desuden jorden i fantastiske gule og røde nuancer.

Vi rejser i det vestlige Island langs kysten og krydser ind over det golde højland ad en grusvej, der kun er åben om sommeren.

Spændende attraktioner 

Efter afrejsen fra Københavns Lufthavn ankommer vi til Reykjavik, hvor vi indkvarteres på hotel med efterfølgende tid til at se sig lidt omkring.

Næste dag er vi tager vi fat på endnu flere oplevelser. Vi kører nemlig mod nord og besøger Islands største grotte Vidgelmir, som er en lavatunnel formet af et vulkanudbrud. Her går vi under jorden og får en guidet rundvisning i grotten.

Derfra fortsætter vi mod nord og overnatter i Stykkisholmur. 

Næste morgen sejler vi over Breidafjordur til Vestfjordene. Den dag og i de kommende dage oplever vandfald i flere etager, smukke kystlandskaber, marker med gårde og spektakulære naturområder.

Varmt bad i Secret Lagoon

Når vi igen vender næsen mod syd, følger vi Kjølurruten over det øde højland, hvor vi oplever de grå lavamarker. I klart vejr får et flot kig til de imponerende gletsjere Langjökull og Hofsjökull i det fjerne.

Midt på højlandet kigger vi på Hveravellir – et lille område med en varm kilde. Tilbage i mere civiliserede områder stopper vi ved Gulfoss, som er en af tre helt store seværdigheder på ’Den gyldne cirkel’. 

Dagen slutter vi med et afslappende varmt bad i Secret Lagoon.

Kogende vand i lodret stråle

Før vi kører til Reykjavik, gør vi ’Den gyldne cirkel’ færdig med besøg ved Geysir, hvor gejseren Strokkur lystigt sender kaskader af kogende vand mod himlen flere gange i timen. 

Den tredje helt store attraktion er Thingvellir, hvor kontinentalpladerne, som Island er placeret på, ses over jorden som det eneste sted i verden. 

Thingvellir nationalpark er på Unescos Verdensarvsliste, og når man står der og kigger ud over sletten, er det let af forstå, hvorfor vikingerne valgte stedet til deres Alting og årlige sommermøder.

Vi går en tur gennem området og mærker på en gang historiens vingesus og naturens imponerende kræfter.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Reykjavik, hvor vi går en tur. Vi skal blandt andet se koncerthuset Harpa og den imponerende Hallgrimskirke.

Sidste aften overnatter vi i Reykjavik, før rejsen næste formiddag går tilbage til Danmark.

Kvæginteresserede

Med på rejsen er også landmænd, rådgivere og forskere med interesse for kvægavl og deres partnere og eventuelle børn. Det er en sammensat gruppe, og der er lagt op til en hyggelig og helt uformel rundrejse, hvor alle kan være med.

De kvæginteresserede er alle med i den danske afdeling af foreningen »Nordisk Økonomisk Kvægavl« (NØK).

Seneste frist for tilmelding og indbetaling af depositum er 15. januar 2020 via hjemmesiden www.rejsogoplev.dk.

mip

 

Læs også