Slagteri vil skille sig ud på dyrevelfærd og bæredygtighed

Det lille slagteri Welfare Food A/S i Holsted får forbrugere til at betale for øget bæredygtighed og dyrevelfærd. - Vi har fundet vores ståsted og håber, at vi bliver lønsomme i år eller næste år, siger medejer Kristian Jarl Kristensen.

Slagter Arne Sørensen skyller hårene af, inden grisekroppen bliver skåret i stykker. Slagteren Mick Ogilvie står for at brænde de sidste hår på slagtekroppen af. Welfare Food slagter lam, grise og kreaturer på gammeldags, industriel manér. Her er en skoldet grisekrop på vej til næste station i slagtekæden. Mads Vang Mathiesen er en af i alt tre slagtere i Welfare Food A/S. Her arbejder han med en grisekrop i skoldekarret. Welfare Foods’ ambition er at få en ny detailbutik som kunde i gennemsnit en gang om ugen fremover. Produktchef Jesper Lauridsen (billedet) er en af de syv ansatte i virksomheden, der skal være med til at få virksomheden i mål med ambitionen.

- Som du kan se, er det nogle typiske iværksætterlokaler, vi har. Gode, men brugte, lyder det fra medejer af Welfare Food A/S, 27-årige Kristian Jarl Kristensen, da han viser Effektivt Landbrugs journalist ind på et mindre, lidt slidt kontor.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også