bannerPos

Stordemo i Agerskov: Det stopper ikke med Mogens Jensen

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
19-11-2020 10:33
Se videohighlights fra dagens demonstration i Agerskov, hvor en stor flok landmænd var samlet med deres traktorer for primært at vise deres utilfredshed med minkaflivningerne.

Der er ingen undskyldning for brud på Grundloven. Derfor er fødevareministerens afgang ikke nok – både statsminister og regering bør gå af.

Sådan lød det kontante budskab fra blandt andre Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl.

På talerstolen var også Ellen Trane Nørby fra Venstre og minkfarmer Erik Ugildt, der blev tvunget til at slå hele sin besætning ned.

Demonstrationen blev arrangeret af Agerskovgruppen.

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next