Studerende skal booste økologien

Landbrug & Fødevarer inviterer nu landets skarpeste fødevarestuderende en tur med ud i landet den 17.-19. maj til »Future Generation Økologi«.

Danmark er verdensmestre i økologi. Men skal vi fastholde positionen fremadrettet, skal økologien styrkes, udforskes og opleves. Derfor inviterer Landbrug & Fødevarer nu landets skarpeste fødevarestuderende en tur med ud i landet den 17.-19. maj til »Future Generation Økologi«.

Her skal de studerende stifte bekendtskab med det bedste og mest moderne fra økologiens verden i en bæredygtig kontekst.

- Danmark er verdensmestre i økologi, og mange producenter og restauratører rundt om i Danmark er allerede godt i gang med at implementere bæredygtige løsninger. Men for at fastholde og bygge videre på de gode tendenser, kræver det, at landets kommende madprofessionelle beslutningstagere – de studerende - er oplyste omkring økologiens bæredygtige muligheder på tværs af hele fødevarekæden. Og det er dét, vi gerne vil støtte op om med »Future Generation Økologi«, siger seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer Anders Nicolajsen.

Fokus på branchens bedste

For første gang nogensinde starter turen i år i Aalborg den 17. maj, hvorfra turen går rundt i Nord- og Midtjylland, der har en masse innoverende fødevareaktører indenfor økologien. Undervejs besøger man både økologiske griseproducenter, vertical farming, et innovationshus for korn, store grøntsagsproduktioner og forskellige restauratører.

Deltagerne på »Future Generation Økologi« har alle været igennem en ansøgningsrunde, hvorigennem de er blevet udvalgt til turen på baggrund af deres nysgerrighed og ønsker til i fremtiden at arbejde med økologien.

Future Generation Økologi blev første gang afholdt i 2017 under navnet Økologiske Food Fighters.

Man kan deltage på turen, hvis man er kommende landmand, kok, tjener, bager, slagter eller ernærings- og sundhedsassistent.

Læs også