Trods høsttid: Medlemsmøde om vigtig EU-reform

EU-parlamentariker Asger Christensen fortæller Centrovice-medlemmerne mandag formiddag om de mange konsekvenser den kommende EU-landbrugsreform vil få for det enkelte landbrug.

Medlem af EU-parlamentet Asger Christensen (V) informerer ved et medlemsmøde den 9. august på Centrovice i Vissenbjerg om den kommende EU-landbrugsreform. Han ses her ved et besøg hos landboforeningsformand Torben L. Povlsen. Foto: Erik Hansen

- Vi ved godt, at det er midt i høsten. Men i stedet for at komme en time eller to senere ud på mejetærskeren giver vi nu medlemmerne lejlighed på nærmeste hold at høre om de vidtgående konsekvenser for landbrugsreformen, som EU har vedtaget for 2022, og som nu skal implementeres i de enkelte medlemslande.

Derfor opfordrer Centrovice-formand Torben L. Povlsen landboforeningens medlemmer til at møde op i Vissenbjerg mandag den 9. august klokken 9 til 12 for at høre medlem af EU-parlamentet, Asger Christensen (V), gennemgå EU’s nye landbrugsreform. Og høre og spørge ind til, hvad det får af betydning for den enkelte fynske landmand.

Der bliver således fokus på de såkaldte eco-schemes, som landmændene fremadrettet skal kunne leve op til for at modtage støtte. Også de nye sædskifteregler, hvor der ikke må dyrkes samme afgrøde i marken år efter år, bliver belyst af en Velas-seniorplanteavlskonsulent. De får ikke mindst betydning for majsdyrkningen, rug efter rug på lette jorde og store planteavlsejendomme med meget hvede i sædskiftet.

- Der kan også spørges ind til glyphosat-problematikken eller andre EU-forhold, for ikke mindst at være klædt godt på til den nødvendige politiske påvirkning for at afbøde konsekvenserne mest muligt for danske landbrug, understreger Torben Povlsen, som derfor håber på stor opbakning til medlemsmødet denne mandag formiddag midt i den travle høsttid.

Han vil på dagen komme med sidste nyt fra Landbrug & Fødevarer om den danske implementering af reformen.

Tilmelding til medlemsmødet foregår senest torsdag den 5. august til Centrovice’s sekretær Luise Søvrup på mail lss@centrovice.dk.

Læs også