Over 5.000 besøgende til Sofari

Efter knapt halvandet år med corona-reskriktioner kunne man igen komme helt tæt på det økologiske griseliv, da der blev holdt Sofari. Godt 5.100 besøgende benyttede det gode vejr til en tur på landet.

Stor interesse for at se på de økologiske grise, som her hos Brian Holm ved Brørup.

Solen skinnede fra en skyfri himmel over det meste af landet, da 12 økologiske landmænd den første søndag i september inviterede til Sofari. Her kunne danskerne ved selvsyn opleve det økologiske griseliv. Godt 5.100 dansker tog imod tilbuddet.

Over hele linjen lyder meldingen fra Sofari-værterne, at det har været en rigtig god dag med glade og videbegærlige gæster. 

Familien Muff fra Hvide Sande have en rigtig god dag hos Hestbjerg Økologi ved Tim i Vestjylland.

- Jeg synes, det er vigtigt at vores børn får en fornemmelse for, hvordan den mad, vi spiser, bliver produceret. Kød er ikke bare kød. Efter i dag tænker vi mere over, hvad vi spiser, siger Birte Muff.

Det er 10. gang, der holdes Sofari. Bag arrangementet står blandt andet foreningen FØKS, som Randi Vinfeldt er formand for.

- Vi er glade for, at det nu igen var muligt at afholde Sofari på traditionel vis - efter en lang periode med corona, så danske økologiske landmænd igen kunne vise deres økologisk grise frem. Og det virker til, at dagen var en stor succes for både landmændene og gæsterne, siger Randi Vinfeldt.

Salget af økologisk grisekød i detailhandlen er steget med 9,7 procent fra 2019 til 2020, så det i dag udgør 4,6 procent af det grisekød, der bliver købt i de danske butikker.

Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) – en sammenslutning af økologiske svineproducenter – arrangerer dagen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S, Tican og Organic Pork A/S.

Læs også