Velas inviterer til faglige økonomimøder

Som noget nyt ændrer Velas den årlige økonomikonference til Fagligt Forum og præsenterer et panel af landets dygtigste landmænd, der i samarbejde med Velas konsulenter, sætter fokus på udvalgte emner.

Den årlige Velas-økonomikonference med gennemgang af tal for året, der er gået, er i år ændret til Fagligt Forum opdelt i to fynske dage med fokus på henholdsvis mælke- og svineproducenter. Møderne finder sted i Vissenbjerg onsdag den 1. og torsdag den 2. december 9.45-15.00 for henholdsvis kvæg og svin.

Her præsenterer Velas de fremmødte for et panel af nogle af landets dygtigste landmænd. Sammen med Velas-konsulenterne sætter de fokus på udvalgte områder, går i dybden med det, der virker hos den enkelte landmand, og omsætter det til værdifulde og implementerbare råd, som gerne skal forbedre den enkeltes bundlinje.

Under filosofien »Alle kan blive bedre, hvis vi lærer af landbrugets bedste« gennemgås emner som foderomkostninger, kapacitetsomkostninger, optimering af administration og reducering af omkostninger i banken.

Fynsk mælkeproducent

Ved mødet for mælkeproducenterne vil Palle Bjerggaard Hansen fra Såderup ved Ullerslev, være i panelet. Som en af de få mælkeproducenter, der kan levere et afkast på 8 procent om året år efter år, vil blandt andet dækningsbidraget og en exceptionelt lav fremstillingspris blive gennemgået.

Den østfynske jerseyavler vil også komme ind på sine strategiske beslutninger, der har ført til de flotte resultater, blandt andet hvordan foderomkostningerne holdes nede, mens effektiviteten er i top.

Ansatte skubber til resultaterne

Palle Bjerggaard Hansen understreger forud for Fagligt Forum, at de gode resultater ikke bliver skabt af ham alene. Hans medarbejdere har været hos ham, siden han stoppede med at have elever. Og det har givet gode resultater, fordi de to ansatte altid er sultne efter at gøre det bedre og bedre.

- Frem til for fem år siden havde vi altid elever. Men der var helt naturligt ikke den sparring, som jeg ønskede for at drive resultaterne opad. Og jeg havde hørt, at man skulle ansætte folk, der var bedre end en selv, hvis man ville rykke sig. Selvom det var lidt grænseoverskridende, så gjorde jeg det. Nu har jeg derfor en enormt dygtig fodermester og en anden faglært landmand ansat, som virkelig gør deres for at skubbe til produktionsresultaterne.

Dagen efter, hvor det ved arrangementet i Vissenbjerg omhandler produktionsresultaterne indenfor svineproduktion, er det blandt andet med Niels Aage Arve i Mejlby ved Aarhus i fokus. Han driver en større svineproduktion med 1.325 søer, hvor 23.000 smågrise årligt afsættes til to naboer.

Der er tilmelding til Velas senest to dage før det pågældende arrangement.

Læs også