Over 75.000 oplevede landbruget

79 landmænd over hele landet tog søndag imod samlet set 75.135 nysgerrige danskere til dette års Åbent Landbrug.

Blandt andet på Lystbjerggaard ved Nørre Snede brugte gæsterne deres søndag på at blive klogere på, hvor deres mad kommer fra. 

Her tog Ole og Annette Lind, der har 330 malkekøer og 330 kalve, imod gæsterne.

Blandt deres gæster denne søndag var Anne Petersen, hendes mand og deres to børn på tre og et år. De havde taget turen fra Vejle for at se, hvordan en mælkeproduktion ser ud.

- Vi vil gerne vise vores børn, hvor mælken fra kartonen kommer fra, og hvordan den ser ud, når den kommer ud af koen. Det her arrangement er perfekt, fordi det er i øjenhøjde med børnene. De kan komme helt tæt på dyrene og røre ved dem, sagde Anne Petersen. 

Og netop formålet med Åbent Landbrug er, at give alle der har lyst en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

- Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig. Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog. 

Åbent Landbrug har siden arrangementets begyndelse i 1997 tiltrukket mange børnefamilier, der benytter lejligheden til at tage en søndagstur på landet og hilse på dyrene.

Arrangementet ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2023 er der Åbent Landbrug den 17. september
 

Læs også