Landsforeningen Landbosenior fejrer 25 års jubilæum

Mange landboseniorklubber kan i år fejre 25 års jubilæum, herunder også Landsforeningen LandboSenior, der fejrer jubilæet på årsmødet i oktober.

For 25 år siden var der nogle ildsjæle, som indså nødvendigheden af at danne en landsorganisation, der havde til formål at understøtte de lokale landboseniorklubber, som var opstået i årene inden – eller var undervejs.

I dag er der 57 lokale seniorklubber spredt ud over hele det danske kongerige, ledet af frivillige lokalbestyrelser. 

Formand for Landsforeningen Landbosenior Poul Jensen fortæller:

- Som landmand er man meget engageret i sit erhverv, og den faglige del fylder utrolig meget. Men man har også behov for et forum, hvor man kan mødes og få en god diskussion eller bare få nogle andre sociale og kulturelle oplevelser ud over det faglige, og jo ældre man bliver, jo større behov har man for at komme i et fællesskab. Og det er her seniorklubberne har deres berettigelse - uanset om man stadig er aktiv landmand, eller man har solgt gården.

Foredrag og aktiviteter

Seniorklubbernes formål er at virke for en aktiv og udbytterig tredje alder, ikke blot for folk med baggrund i landbruget - alle interesserede kan optages som medlemmer, og i dag er næsten alle erhverv repræsenteret i de lokale klubber.

I seniorklubberne finder man nemlig et fællesskab, hvor der ikke kigges på, hvem man er, men mere hvad man kan bidrage med.

Over hele Danmark arrangeres foredrag, udflugter, bedriftsbesøg, sangaftener, udlandsrejser, krolf, bowling og meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

- Gode sociale relationer – også i den »tredje alder« har stor betydning for vor livskvalitet og også levealderen, fortæller Poul Jensen.

- Livet ændrer sig og tidligere relationer forsvinder, f.eks., når du går fra et aktivt arbejdsliv til pension, eller du mister din livsledsager, så mærker vi ensomheden, og netop i den situation har vi brug for bekendtskaber og sociale relationer. Og vi vil jo gerne være aktive og opleve meget mere endnu, selv om vi er blevet seniorer.

Jubilæet fejres

Landsforeningen Landbosenior er en paraplyorganisation for de lokale seniorklubber, og den første bestyrelse blev valgt den 2. april 1997, og Landsforeningen kan således i år fejre 25 års jubilæum.

Jubilæet fejres i forbindelse med Landsforeningens årsmøde og generalforsamling den 24.-25. oktober på Pejsegården i Brædstrup. Ud over generalforsamling og jubilæumsbobler vil der på førstedagen være indlæg og debat med Søren Søndergaard, formand for L&F.

Og aftenen vil slutte af med en aftenfest med underholdning ved The Irish Waterfalls og dans ved Flemming Baade. På andendagen er der morgensamling ved Erik Sommer, der vil holde et højskoleforedrag med fortælling og sang.

Pape holder foredrag

Herefter vil Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti og statsministerkandidat tage os med på hans livsrejse, hvor han gennem personlige anekdoter og politiske fortællinger beretter om, hvad der har formet ham og gjort ham til den, han er som både politikker og menneske.

Dag to slutter af med lidt om den fremtidige strategi for Landsforeningen og oplæg til de lokale klubber inden frokost og afrejse.

- Vi er glade for, at vi har været heldige med at få fat i nogle gode indlægsholdere til vort årsmøde, fortæller Poul Jensen. 

- Så jeg er helt sikker på, at det bliver et fantastisk årsmøde, der også vil give deltagerne fra de lokale klubber noget at tænke over, når de tager hjem.

Læs også