Kom til paneldebat om fremtiden for europæisk økologi

Tirsdag den 17. januar vises en online paneldebat om udviklingen på det økologiske marked i Europa, som det EU-støttede projekt Made in Nature og italiensk CSO Italy står bag.

Danmark er fortsat i front, når det gælder økologisk forbrug med en andel på 13 procent, hvoraf frugt og grønt ifølge Danmarks Statistik repræsenterer omtrent 37 procent af det samlede økologiske marked. Derfor er vi sammen med kun Tyskland, Frankrig og Italien inviteret med i EU-projektet Made in Nature.

Formålet med projektet er at sætte fokus på muligheder og udfordringer i forhold til økologisk produktion og forbrug i et europæisk perspektiv. Og det kommende online event skal skyde det hele i gang.

På trods af den økonomiske krise fortsætter det økologiske marked med at vokse og vil fortsætte med at vokse i den nærmeste fremtid. Dette skyldes på den ene side forbrugernes stigende opmærksomhed på sunde fødevarer af høj kvalitet, og på den anden side den organiserede distributions rolle, som har domineret denne sektor i mange år.

Arrangementet finder sted i dag, tirsdag den 17. januar fra klokken 14-15.

Der er fortsat mange aktører og forskellige synspunkter, der vil blive drøftet i videoen på eventet. Deltagerne i videoen er italienske aktører på området – heriblandt EU-parlamentariker på landbrugsområdet Paolo De Castro samt præsident for det italienske landbrugskooperativ CSO Italy.

Tilmeld dig her.

Læs også